2014. augusztus 18., hétfő

Zöldbabos csirkeragu



Ha nagyon leegyszerűsítem, olyan, mint egy csirkepaprikás zöldbabbal :-)

Isteni finom...




Zöldbabos csirkeragu

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 5-10 dkg húsos kolozsvári szalonna/füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csirke "vastag" húsa: combjai, melle, szárnyai - illetve bármilyen nekünk tetsző hús
  • 40 dkg friss zöldbab (vagy fagyasztott természetesen)
  • 2 paradicsom
  • 1 nagyobb paprika
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 3 dl zsíros tejföl
  • fűszerpaprika
  • só és bors
  • ha szeretjük: friss kapor



A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt benne hagyjuk, s a zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, rádobjuk a húsdarabokat, majd tűzre visszatéve átkeverjük.

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, felengedjük kevés vízzel - gyakorlatilag pörköltet készítünk! Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Lassú tűzön majdnem puhára főzzük, ekkor adjuk hozzá a tisztított zöldbabot, mellyel teljesen készre főzzük.

A keményítőt elkeverjük hideg vízzel, majd a tejföllel, végül néhány kanál forró pörköltszafttal - hőkiegyenlítést végzünk, s csak eztán csurgatjuk a zöldbabos húshoz.

Néhány perc alatt kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljunk az ízeken.

Aki kaprot is tenne bele, elég a főzés végén, hogy friss aromája el ne illanjon!

Tetszés szerinti körettel, további tejföl kíséretében tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom kiadós étel, ugyanezt lehet variálni zöldborsóval is, egyszerű és finom, apró nokedlival is el tudom képzelni, sőt tarhonyával is:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmmmmmm... Szóról-szóra, ahogy mondod!!!

      :-)))

      Törlés