2014. augusztus 26., kedd

Fetás sárgarépakrém


Hirtelen felindulásból ez készült a töltött paradicsomokból kimaradt fetából - s komolyan mondom, néha maradékokból lesznek a legjobb dolgok :-)))





Fetás sárgarépakrém


Elkészítési idő: 10 perc + min. 30 perc hűtés


Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 1-3 ek tejföl
  • 1 karcsú szál sárgarépa
  • bors (jó sok :-) )
  • 1 késhegynyi őrölt koriander és római kömény



A fetát villával összetörjük, és annyi tejföllel keverjük ki, hogy dús, krémes állaga legyen.

A sárgarépát megtisztítjuk, és sajtreszelőn egészen finomra reszeljük, a fetakrémhez keverjük.

Megborsozzuk, és ízlésünk szerinti mennyiségű korianderrel és római köménnyel ízesítjük - érdemes apránként adagolni a fűszereket és kóstolni, mert mindkettő nagyon intenzív ízű!

Ha szükséges, sózhatjuk is, de a feta önmagában nagyon sós.

Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, majd szendvicskrémként vagy akár mártogatósként (ekkor hígíthatunk rajta további tejföl hozzáadásával) kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése