2014. augusztus 15., péntek

Villámgyors kefíres kevert




Tényleg villámgyors :-)

Mindent összeöntünk egy tálba, ovális habverővel simára kavarjuk és már süthetjük is!

Az eredeti receptem kókuszreszeléket ír a tetejére (isteni úgy is), na de az nem volt otthon, ellenben a házi baracklekvárhoz volt hozzá passzoló dió - és ez a verzió is nagyon finom!






Villámgyors kefíres kevert

Elkészítési idő: 10 perc + sütés

Hozzávalók kb. 25x40 cm-es tepsihez: (a kefíres pohár a mértékegység)


  • 3 kis pohár kefír
  • 1,5-2 pohár cukor (ki milyen édesen szereti)
  • 4 pohár liszt
  • 0,5 pohár olaj
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor



Tetejére és a közepébe:

  • baracklekvár
  • durvára vágott dió (kb. 2-3 maréknyi)



A kefírt összekeverjük a cukorral, az olajjal, kakaóporral, szódabikarbónával, s végül a liszttel. Ovális habverővel remekül simára keverhető.

Nem tévedés, tényleg nincs benne tojás!

Kikent-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, s 20-25 perc alatt készre sütjük - tűpróba!!!

Tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, éles késsel vagy egy cérnaszállal lapjában kettévágjuk.

Megkenjük lekvárral az alsó lapot, ráborítjuk a felső lapot. A tetejét megkenjük baracklekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval.

Azonnal fogyasztható.


2 megjegyzés:

  1. Amióta az eredetit feltetted ide, azóta rendszeres vendég nálunk, persze sok-sok variációban.
    Most is köszönöm a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Macus, nagyon köszönöm a kedves szavaidat, örülök, hogy ez az egyszerű kis süti így bevált Nálatok :-)

      Törlés