2014. augusztus 6., szerda

Paradicsomos-kolbászos tészta


Volt már, és megint műsorra került, hisz itt a paradicsom és a paprika szezonja!

Ha véletlenül van maradék lecsónk, pillanatok alatt új fogást varázsolhatunk az asztalra :-)





Paradicsomos-kolbászos tészta

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:


  • 50 dkg száraztészta
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé (nem sűrített paradicsom!)
  • 3-4 friss paradicsom
  • 2 nagyobb (kápia) paprika
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk. cukor
  • néhány levél friss bazsalikom és kakukkfű




A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd ha már kissé összeesett, belekeverjük a kolbászkarikákat is. Erős tűzön addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul.

Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, felöntjük paradicsomszósszal, hozzázúzzuk a fokhagymát, és takaréklángon, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük, s szinte a legvégén adjuk hozzá a friss fűszernövényeket.

Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.

Míg a lecsós szósz rotyog, a csomagoláson előírtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, melegen tartjuk, majd a forró kolbászos-paradicsomos mártással tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése