2014. augusztus 22., péntek

Fetás rizzsel töltött paradicsom



A napérlelte paradicsomok idején!

Készülhet maradék főtt rizsből, s lehet belőle köret vagy egy könnyű salátával akár nyári ebéd vagy vacsora is!





Fetás rizzsel töltött paradicsom


Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:


  • 6 db érett, keményebb húsú, nagy paradicsom
  • 10 dkg rizs (nyersen mérve)
  • 15 dkg feta
  • 12 levél friss bazsalikom (ha nincs, a szárított is jó!)
  • só és bors



A rizsből hagyományos módon főtt/párolt rizst készítünk.

A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, húsát-magját kivájjuk (s pl. félretesszük paradicsomleveshez vagy pörköltalaphoz, lecsóhoz).

Ha a rizs kicsit hűlt, összekeverjük a felkockázott fetával. Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk (valószínűleg nem fog kelleni) és borsozzuk meg.

A paradicsomok belsejébe teszünk 2-2 levél bazsalikomot, az üreget telekanalazzuk a fetás rizzsel, rátesszük a levágott kalapjukat, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a paradicsom kissé meg nem ráncosodik - ez kb. 20-25 perc.



1 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű, a fetával mégis milyen fenséges étel! :) Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés