2010. április 7., szerda

Csípős-pikáns csirkeszárnyak





Ez a pác vagy micsoda olyan istenire sikeredett, hogy egész biztos megtartjuk nyárra! Amikor is majd szabadtéri rendezvényeken (haha, kiskertünkben) szeretnénk visszatapsolni :-)

Grillrács helyett most viszont aláágyaztam némi kis krumplival, hagymával és fehérborral, és sütőben sült össze őrületes illat- és ízkavalkáddá!

Imádtuk!




Csípős-pikáns csirkeszárnyak

Hozzávalók:


  • 1 kg csirkeszárny

A páchoz:

  • kb. 3 cm-es gyömbérdarab
  • 1 citrom
  • 1-2 tk. csípős Pirosarany (ki mennyire bírja, tényleg csíp)
  • 0,5 dl olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 mk. só


Ágyikó:

  • 1 kg krumpli
  • 1 csokor újhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors

A csirkeszárnyakat megmossuk, a hegyét levágjuk, alkalomadtán levesbe jó lesz, mélyhűtőbe vele.

Összekeverjük a pácot: a citromot megcsutakoljuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a Pirosaranyat és az olajat.

Jól összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Néhány órára, de akár egy éjszakára is mehet a hűtőbe érlelődni.

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a fehérbort. A krumpliágy tetejére ültetjük a szárnyakat, a maradék páclevet elkenegetjük a tetején.

Fóliával lefedve kb. 1 órán át pároljuk (a krumplinak kell ennyi), majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.

Savanyúsággal tálaljuk.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon csíp? Guszta, de enék belőle

    VálaszTörlés
  2. Csak kicsit, különben Zuram nem enné meg :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is kérek! Nekem jöhet a csípős!

    VálaszTörlés
  4. Na ezt meg az uram szeretné.:-))Ha megyünk,légyszí engem a tegnapi csokitortából kínálj!:-D Ha van még...
    Tehetséges vagy,ezért díjazlak. Megnézed?:-))

    VálaszTörlés
  5. Andi, vegyél :-)))

    Andi, a csokitorta múlt idő :-D És köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Olyan a fénykép, mintha le akarna csúszni a kajcsi róla. Hát én elkapnám ;-))) És olyan jó,hogy végre a szabadban lehet fotózni az ennivalókat és nem vakuval, ugyi?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.