2010. április 9., péntek

Almás-darált húsos rakott krumpli

A lustaság fél egészség jegyében született ez a rakott krumpli verzió. Épp csak a darált húst forgattam át némi hagymás zsiradékon fehéredésig, egyébiránt mindent nyersen tömtem a tepsibe, és saját gőzében pároltam készre.

Kolbász helyett fűszeres darált hús, főtt tojás helyett almaszeletek. A szokatlan kombináció ellen végül senki sem tiltakozott :-)




Almás-darált húsos rakott krumpli


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • só, bors
  • tetszés szerinti fűszerek a húshoz
  • 2-3 piros alma
  • pici őrölt fahéj
  • 1 nagy doboz tejföl

A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük, megfűszerezzük.

A krumplit és az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

A tepsi aljára kirakunk egy sor krumplikarikát, megsózzuk. Beborítjuk almaszeletekkel, meghintjük pici őrölt fahéjjal - pikánssá teszi, szuper hozzá! Rásimítjuk a fűszeres darált húst, a keletkezett levét is ráöntjük, majd befedjük a második részlet nyers krumplikarikával. Sózzuk, majd vastagon megkenjük a tetejét tejföllel.

Alufóliával befedjük, és sütőben kb. 60-70 perc alatt készre pároljuk, majd a fóliát levéve róla picit rápirítunk a tetejére.



7 megjegyzés:

  1. Na neeeeeeeem!
    Megint gyumolcs?

    VálaszTörlés
  2. Ilyet még nem ettem, de nem lehet rossz :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj, összefutott a nyál a számban! Tálat nyalogatni mehetek? :D

    VálaszTörlés
  4. Húúúú, de guszta!!! Én is kérek!!! Megint remek ötleted volt, eszméletlen miket tudsz összekombinálni, isteni finom lehetett!!:)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk a gyermekem tiltakozik, ha a húst gyümölccsel készítem, aztán nagy motyogások árán megeszi és ízlik neki. :)
    Én viszont szeretem az almát hússal, sztem ez is bejönne.

    VálaszTörlés
  6. Néálunk hétfőn volt ilyen rakott krumpli. Csak alma nélkül :)

    VálaszTörlés
  7. Olyan moussaka feelingje lehet, ugye? biztosan finom volt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.