2010. július 19., hétfő

Görög gyümölcsleves





Két éve ettem először ilyen gyümölcslevest, amikor Vacsoracsatát játszottunk :-) Odáig voltunk az ízétől, de valamilyen rejtélyes okból nem reprodukáltam itthon. Magam sem értem, tiszta lökött vagyok!

Nemrégiben Ildinyónál láttam meg, csodálatos fényképpel még nagyobb kedvet csinálva hozzá! Még aznap összekavartam egy fazéknyit, majd másnap lelkesen megebédeltük.

Ez az a leves, amiből kánikulai napokon egyszerűen nem lehet eleget készíteni!




Görög gyümölcsleves


Hozzávalók:


  • 8 dl 100%-os narancslé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 lötty vaníliakivonat
  • 1-2 ek. porcukor
  • 1/4 gerezd sárgadinnye
  • 2-3 db őszibarack
  • 4-6 db sárgabarack


A gyümölcsöket megtisztítjuk, felkockázzuk.

A narancslét elkeverjük a tejszínnel, vaníliakivonattal, porcukorral, belepotyogtatjuk a gyümölcskockákat - és hűtőbe tesszük.

1-2 óra után már kellemesen összeérnek az ízek, s tálalhatjuk is!







17 megjegyzés:

  1. Mostmár Nekem is ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez nagyon fini lehet! És külön fönyeremény, hogy még főzni sem kell ebben a melegben.
    Recept mentve, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon fini lehet.Nemrég én is a narancsléval alapoztam a gyümölcslevest, mondhatom szuper!:-))
    A hozzávalók is isteniek!:-))

    VálaszTörlés
  4. Bianka, nem lehet belőle eleget csinálni - és enni :-DD


    Dia, ki bizony! Imádni fogjátok :-)


    Szemirámisz, nagyon!!! Csak összekavarod, pici hűtőt neki, és csak enni,enni!


    Andi, ugye? Csodákat művel egy kis változtatás is! Tessék szépen kipróbálni :-)

    VálaszTörlés
  5. A tejszínt nem kell felverni, ugye? Csak úgy simán belekeverni?
    Mindjárt nekiállok, bár sajnos csak nektarint kaptam most az üzletben, úgyhogy abból lesz...

    VálaszTörlés
  6. Nem, csak simán bele! Mint a narancslevet. Nektarinnal is tuti lesz, illetve bármilyen gyümölccsel!

    VálaszTörlés
  7. Hehe, pont hétvégén gondoltam, hogy kellene vmi gyümlevest főznöm, de főzés nélkül :) Ez pont jóóóóóó! :D

    Elnézegettem-olvastam, amit az utóbbi napokban főztél-írtál ... nem semmi, mind csupa finomság, nyalánkság :)

    VálaszTörlés
  8. Garffyka, még Szárszón is össze lehet hajigálni :-)))

    Ájult meleg napokra!

    De ugye aki a Mesternél fagyizik...

    ;-))

    VálaszTörlés
  9. Viki, elkészült a leves, csudafinom lett!
    Köszi a receptet! :))

    VálaszTörlés
  10. Szuper jó!!!!!!
    Réges-régen erre felénk is nagyon divatos leves volt, de kitudja miért mára teljesen feledésbe merült. Köszi hogy emlékeztettél rá, és most ha kérhetnék egy tányérkával.:))

    VálaszTörlés
  11. Ki kell próbálnom!!!! tetszik nagyon, hogy narancslé az alapja, még sosem csináltam ilyet.

    VálaszTörlés
  12. Szemirámisz, jeeeeeee :-))) Örülök, hogy ízlik!


    Gizike, én is régről ismertem - mégsem csináltam sosem! Ekkora gyagyát, mint én!
    Emlékeztetőül akkor egy tányérka leves rendel :-D


    Í.Sz. - okvetlen! 5 perc az egész, és isteni!

    VálaszTörlés
  13. Az általános iskolai menzán volt ilyen ('80-as évek), és háztartástanórán azt is megtanultuk, hogy készül. Imádtam! Csak nálunk rózsaszín volt, mert mindig került bele fagyasztott ribizli vagy málna. Meg konzervananász, konzervőszibarack a levével együtt, friss gyümölcs nemigen. De úgy is nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is akkor voltam menzás :-)) - de a mi menzánkon ilyet bizony nem adtak! Sőt, háztartástan óránk sem volt!

      Lassan már tényleg jön a tavasz, jöhetnek a frissítő gyümölcslevesek :-)))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.