2010. július 5., hétfő

Fogkrém, a csodaszer!




E-mail-ben kaptam ezt a hasznos anyagot Dóritól, sokat tudó, széles látókörű Barátunktól :-)


Közkinccsé teszem, mert szédületesen jó praktikákat ír!


A fogkrémet nem csak fogmosásra használhatjuk! Eláruljuk, mire még!


1. Könnyedén eltávolíthatjuk a hajfestéket

Az otthoni hajfestés során előfordul, hogy a homlokunkra, a fülünkre, sőt még a tarkónkra is kerül egy kis festék, s ez bizony csúnya nyomot hagy. Dörzsölgetjük szappannal vagy sminklemosóval, de bizony a festék csak nem akar eltűnni. Egy kevéske fogkrém azonban csodákra képes. Nyomjunk az ujjunkra egy borsónyi hagyományos, fehér fogkrémet, és dörzsöljük vele a festékes bőrt, amíg a folt el nem tűnik. Végül öblítsük le egy kis meleg vízzel. A pasztában lévő parányi radírszemcsék könnyedén helyrehozzák az otthoni hajfestés során elkövetett baklövést.


2. Gyerekrajzok a falon


A gyerekek csak úgy ontják a szebbnél szebb rajzokat, s mi büszkén dekorálnánk ki velük az egész lakást. Csakhogy sajnáljuk ragasztóval összekenni vagy rajzszögekkel telelyuggatni a falat. Elő a fogkrémmel! A papír hátulján lévő sarkokra tegyünk egy kevés fehér pasztát, majd egy rövid időre szorítsuk a falhoz a rajzot. A fogkrémben lévő cellulózgumi garantáltan odaragad a falhoz. Később aztán nyom nélkül leszedhetjük a rajzokat a falról. Egy nedves rongy segítségével maradéktalanul és nyomtalanul eltüntethetjük a fogkrémet.


3. Gyorssegély a méhcsípésre


A méh csípése pokoli fájdalommal jár. Ha ilyenkor a kezünkbe akad egy tubus fogkrém, kenjünk egy keveset azonnal a csípésre. Szinte azonnal érezni fogjuk a hatást. A fogkrémben lévő lúgok ugyanis perceken belül semlegesíteni kezdik a méh mérgében lévő savakat, s tizenöt perc múlva nyomtalanul elmúlik a fájdalom. Ráadásul, miután a fogkrém megszáradt a bőrön, légmentesen elzárja a csípést a nedvességtől, és így a gyógyulást is meggyorsítja.


4. Mentsük meg az üvegasztalt


Aki üvegasztalt vásárol, szinte egy életen át rettegésben él, mikor sérül meg a szépséges bútordarab. Márpedig egy-egy baleset szinte elkerülhetetlen: egy rosszul lerakott üvegpohár, a gyerek kisautója, és máris megvan a baj. Vékony kis karcolás a sima üvegen! Ismét segíthet egy egyszerű trükk. Egy kevés fogkrémet dörzsöljünk el az ujjunk hegyével a karcoláson. Öt perc múlva, ha már megszáradt, töröljük le a felesleget egy ronggyal. A dörzsölés hatására a krémben lévő kalcium-foszfát-részecskék ismét visszaadják az üvegfelületnek a tökéletes ragyogást.


5. Olcsó autóillatosító


Állandó veszekedés tárgya: miért eszik a gyerek az autóban? A nők védekeznek, a férfiak joggal dühösek, mert bizony a kiborult kakaónak egy idő után szaga lesz. Egy egyszerű trükkel azonban mindezt megszüntethetjük. Egy darab konyhai papírtörlő közepére nyomjunk ki egy jó adag fogkrémet. Görgessük fel, akár egy palacsintát, és csúsztassuk be az egyik ülés alá. Minden alkalommal, ha fűteni kezdünk a kocsiban, a meleg hatására a szódabikarbóna, igazi légfrissítőként, kellemes mentolszagot áraszt majd magából.


6. Ékszer tisztítása


Nagyanyáink régi ékszertisztító módszerét is feleleveníthetjük egy kicsit. Az ezüst sajnos gyorsan oxidálódik. Csúnya fekete színe lesz, az embernek már nincs is kedve felvenni egy régi nyakláncot. Pedig egy puha fogkefe és egy kis fogkrém segítségével pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk kedvenc ékszereinket. Dörzsöljük kitartóan fogkrémmel, a csillogás újra életre kel!


7. Nincs többé párás úszószemüveg


A gyerekek az iskolai úszásból hazaérve gyakran panaszkodnak, hogy nem láttak semmit a víz alatt, mert bepárásodott a szemüvegük? Elő tehát a fogkrémmel! Kenjük be belülről az úszószemüveget a pasztával, majd meleg vízzel öblítsük ki. A következő vízbe merüléskor a fluorid megakadályozza majd a bepárásodást, és a csemete boldogan lubickolhat a vízben.

8. Viszlát, fűfolt!

Az iskolai focibajnokság után a farmerek térdén mindig ott éktelenkedik a zöld, kitisztíthatatlan fűfolt. Mielőtt betennénk a mosógépbe, gondosan dörzsöljük át az anyagot egy adag fehér fogkrémmel. A nátrium-lauril-szulfát oldja a fű színét adó klorofillt, így könnyebben kijön majd a nadrág térdéből a folt a mosás során.


9. A hófehér bőrtáska


Könnyű beleszeretni egy hófehér bőrtáskába az üzlet kirakatában. Aztán jön a bosszúság: itt-ott egy kis tintafolt, amely kifolyt a golyóstollból, megszürkült pánt, olajos ujjlenyomatok mindenhol. Egy puha fogkefével és egy kevés fogkrémmel azonban ezt is újjávarázsolhatjuk. Dörzsöljük át fogkrémmel a koszos részeket, végül töröljük át egy nedves ronggyal. A fogkrémben lévő nátrium-karbonát segítségével a fehér táska ismét a kedvencünk lehet!


10 megjegyzés:

  1. Köszi az infót, nagyon ötletes
    ékszertisztításra és csípésre már használtam

    VálaszTörlés
  2. Én felvásárlom az országban az összes készletet, ha kinőnek a fogaim tőle :)))) Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki :)))
    Na de most nem viccelem át tovább, mindegy melyik az a fogkrém, mert úgy már járt az én URAM csupa nagybetül, mert nálunk Ő MOS !! - hogy kék fogkrémmel tisztított és maradt egyhalvány kék nyom a fehér pólóján ! Na de legalább nem engem szidott :))))) Egyébként tényleg nagyon hasznos dolgok, mis is sok mindenre használjuk (akarom mondani: URAM)

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen a jó tanácsot hasznosítom! :)

    VálaszTörlés
  4. Feltétlen kipróbálom, meggyőztél!:-))
    Apropó;láttad az Eclipse-t?Tegnap néztem, de ma is a hatása alatt vagyok, szuperjó volt.:-))

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!!
    Ezek a fogkremek tenyleg mindenre jok csak fogmosasra nem mert ellehet kepzelni a sodium lauryl sulfate ha ezt teszi a foltokkal mennyire egeszseges ha felszivodik a szajnyalkahartyan.
    Ez itt nem a reklam helye de az antalvali.com- on sokat lehet errol tanulni...

    Napsuteses szep reggelt!
    Vera

    VálaszTörlés
  6. Kipróbáltam a fehér bőrszandálomon - nagyon szép lett :-)


    Vera :-) Köszönjük az információt! Szerintem valamennyien a klasszikus fogkrémen szocializálódtunk - a netnek hála sok-sok új információra nyílik rálátásunk!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Ezeknek a trükköknek nagyrészét én is ismertem, bár a mostani fogrémemmel ez biztos nem menne. Nincs benne ugyanis se fluorid, se "tisztító szilikát" = darált üveg, se semmi hasonlóan "jótékony" tisztítószer.... Erre a célra úgy látszik, be kell szereznem egy hagyományosabb verziót :)

    VálaszTörlés
  8. Sőt, az én fogkrémemet olyanok is használják, akiknek nincs is foguk, mert a műfogsor alatti gyulladásokat is jól lehet vele kezelni, ill. megelőzni. Ha valakit érdekel, írjon! :)
    Ez volt a reklám...

    VálaszTörlés
  9. Most olvastam ezeket :) fú,de jó ötletek.... lehet nekünk is el külön kell venni hagyományos fogkrémet, mert a naturkozmetik valószínű mentes az ilyen durva cuccoktól :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.