2010. augusztus 5., csütörtök

Nyári burgonyasaláta





Sült hús köreteként ettük még hétvégén, de szerintem magában is kitűnő nyári vacsora válhat belőle egy kellemes estén.

S hogy mitől nyári? Természetesen az újkrumplitól, no és a kovászos uborkától!





Nyári burgonyasaláta


Hozzávalók:



  • 60 dkg újkrumpli
  • 2 alma
  • 3-4 termetes kovászos uborka
  • 2 kaliforniai paprika
  • 4-5 dl natúr joghurt
  • 1-1,5 dl majonéz
  • só, bors
  • opcionálisan főtt tojás

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

Szintén kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, paprikát, összeforgatjuk a krumplival.

A joghurtot elkeverjük a majonézzel, ízesítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Főtt tojással dúsítható - mi most a melegre való tekintettel elhagytuk.

Tegyük néhány órára a hűtőbe érlelődni - majd fogyasszuk el jó étvággyal :-)


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, üde és friss

    VálaszTörlés
  2. De guszta! Szívesen megenném ebédre :)

    VálaszTörlés
  3. Tyű! :) Imádom! 2 hetente biztosan csinálok, télen, nyáron.
    Főleg másnap jó, mikor már totál összeértek az ízek. Ez a koviubi új, de biztosan jól illik bele, kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. Tojással és koviubival minden csak szuper jó lehet!

    VálaszTörlés
  5. Koviubi jöhet bármikor, bármennyi, bármiben:) most lett kész megint egy adag nálunk is.

    VálaszTörlés
  6. Bianka - szó szerint! Nyami :-)


    Ami, csak így, vagy pici pirítóssal esetleg?


    Rainy, azaz, másnaposan! Az uborka igen sokat dobott rajta, nagyon menő volt :-)

    Cs.T - oké!


    Dia, ott a pont! Igaz :-)


    Kata, akkor egy salátát megér a dolog :-) Hm?

    VálaszTörlés