2010. augusztus 31., kedd

Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb

Itt a bizonyíték, hogy a camembertes krokettek köretként is milyen kitűnően működnek :-)

A csirkecomb igen hálás egy valami, ezt-azt dugdosunk a bőre alá - s mindig újdonságot tudunk az asztalra tenni.

Némi friss zöldfűszer, illatos fokhagyma a semleges ízű túróhoz, és olyan illatok fognak előkúszni a sütőből, de olyanok...






Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb



Hozzávalók:


  • 6 db felső csirkecomb
  • 25 dkg túró
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)
  • zöldfűszerek, pl. bazsalikom, rozmaring, oregánó, zsálya - amilyen tetszik

A combokat megmossuk, szőrtelenítjük, ujjunkkal meglazítjuk óvatosan a bőrét, sózzuk, borsozzuk.

A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel.

A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.



Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009/június

13 megjegyzés:

  1. Guszta! A krokett is szimpatikus.

    VálaszTörlés
  2. De jó! Nagyon tetszik! Ilyet még nem ettem! Listára hopp!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó összeállítás, igencsak guszta

    VálaszTörlés
  4. Szuper párosítás! Nyami-nyami...

    VálaszTörlés
  5. Végre! Új értelmet nyert a töltött csirkecomb! Kiskorom óta utálom a zsemlés izével töltött verziót, ki lehetne vele üldözni a világból. A te töltött csirkéddel viszont gyorsan vissza lehetne csalogatni.:P

    VálaszTörlés
  6. Nyami! Szívesen megenném ebédre :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Ildy :-) Meggyőző páros volt!


    Csibe, hopp-hopp! :-)


    Köszi Bianka :-)


    Poppy, jeeeeeeeeeee! Már megérte :-)


    Ami, örülök! Ízlene :-)


    Zsiri - köszi :-)))

    VálaszTörlés
  8. szia Viki, látom nálad is visszatérő vendég a töltött csirkecombi, nagyon guszta lett!! Nálam is jön egy pár nap múlva:)))

    VálaszTörlés
  9. De jók ezek a zöldfűszerek!Szupi lehet a csirke!Nem nevezel a zöldfűszeres versenyre?
    Meg itt alatta, erről a csokis-nektarinosról lemaradtam....Akad még az elkésetteknek is beőle?:-))

    VálaszTörlés
  10. Í.Sz - bevallottan nagyon szeretjük, tök változatos és finom! Várom a tiédet :-)


    Andi, na ez eszembe sem jutott :-)
    A nektarinost meg nagyon ajánlom ;-)))

    VálaszTörlés
  11. Ez a természetközeli fotózás nagyon bejön....

    VálaszTörlés
  12. víz helyet tejet használj

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.