2010. augusztus 14., szombat

Nektarinos-camembertes Szigetházi szelet





S midőn az Úr megteremté a Szigetházi-szeletet, látá, hogy az jó, és minden családnál sikert arat!

Így kezdődött. Max kitalálta ezt a csoda finomságot, ami mindannyiszor zajos tetszést váltott ki melegen-hidegen egyaránt.

Szerepelt már nálam egy májas verzió, de ez most egy egészen más irány: gyümölcs, hús, camembert. Ezek álltak rendelkezésre a hűtőben :-)

Zuram teljesen elalélt, és lelkesen repetázott.






Nektarinos-camembertes Szigetházi szelet



Hozzávalók:


  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 4 szem nektarin
  • 125 gr camembert sajt (a kerek ekkora)
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • só, bors


A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra. Kettévágjuk úgy, hogy az egyik felével ki tudjunk bélelni egy közepes méretű tepsit, míg a másik felével majd be tudjuk fedni művünket.

A hagymát (vörös vagy lila) félfőre vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a felcsíkozott csirkemellet, fehéredésig kevergetjük, néhány percig hagyjuk párolódni. Sózzuk, borsozzuk. Utólag jutott eszembe, hogy némi kakukkfüvet biztos elbírt volna... Elfeledtem...

A tésztával kibélelünk tehát egy közepes tepsit, amit előtte sütőpapírral borítottunk be. Ráhalmozzuk a csirkehúst, a cikkekre vágott nektarint és a felszeletelt sajtot, majd az egészet beborítjuk a másik tésztaféllel.

Tetejét lekenjük tojással, meghintjük szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc készre sütjük.

Hagyjuk picit hűlni, máskülönben szétesik, majd kockákra vágva tálaljuk.


8 megjegyzés:

  1. Jujj, ezt biztos kiszúrnám egy étlapról:))) és azonnal ilyet kérnék!

    VálaszTörlés
  2. Most ebédeltem, de olyan ínycsiklandóan néz ki, hogy baromi nagyokat nyelek..

    VálaszTörlés
  3. ♥ Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha... amei!
    Está tudo muito lindo, criativo e de bom gosto.
    Bom fim de semana!
    Tudo de bom!!!♥
    Beijinhos.
    Itabira♥♥
    ♥♥Brasil

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Bianka :-)


    Í.Sz - és milyen jó választás volna :-DDD


    Puszedli, köszi :-) Akkor ebéd után egy kis falatot!


    Magia :-)


    Csibe, köszi!! Fiiiiiiiinom!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia, ma megsütöttem, nagyon finom lett, de a töltelék egy kicsit száraz. Sajnos csak most nézetem meg Max eredetijét, abban van egy tojásos, tejszínes, tejfölös kence. Te nem is raktad bele, vagy csak véletlenül maradt ki a receptből?

    VálaszTörlés
  7. Tatin, nem tettem bele! A nektarin jó kis szaftos levet engedett, és a hagymás húst sem sütöttem teljesen szárazra.

    Remélem, azért túl nagy csalódást nem okozott!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.