2010. augusztus 16., hétfő

Mediterrán rakott palacsinta



Húsmentes, mégis laktató fogáson törtem a fejemet - palacsinta!

De mitől mediterrán? A sok-sok zöldfűszertől, és a napon aszalt paradicsomtól, amit Katától kaptam ajándékba, és pompásan illett ebbe az ételbe!





Mediterrán rakott palacsinta


Hozzávalók:



A palacsintához - kb. 12 db:

  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 3,5 dl szóda/ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. olaj
Töltelék:


  • 25 dkg túró
  • 10/12,5 dkg juhtúró (brindza)
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors
  • bazsalikom, oregánó
  • 6-8 db napon szárított paradicsom
  • 5 dl tejföl


A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, fél órát pihentetjük, majd szép sorban kisütjük.

A túrót simára keverjük a juhtúróval, a finomra vágott lilahagymával és a tejföl kb. egyharmadával, ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott zöldfűszerekkel, felcsíkozott paradicsommal.

Rétegezzük: egy sor palacsinta, egy sor túrókrém, egy sor palacsinta, egy sor túrókrém - míg a hozzávalók tartanak. A tetejére palacsinta kerüljön. Bevonjuk a maradék tejföllel, és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tortaszerű cikkekre vágva tálaljuk.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon kívánatos étel!

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik! :)
    Imádjuk az ilyen sós palacsintákat, főleg Férj! :)
    Megfőzendők listájára felvéve! :)))

    VálaszTörlés
  3. Hát ezt most nagyon nem kellett volna :)
    Teccccik!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez naagggyon guszta!! Éhen halok mindjárt egy almától:))

    VálaszTörlés
  5. Szuperjóóóóóó!!! Szívesen ebédeltem volna nálad.:)

    VálaszTörlés
  6. De jól kitaláltad!!! Igazán ötletes!

    VálaszTörlés
  7. Nem szégyelled magad?
    Nem?
    Hogy tehetsz ilyet velem?
    Juhtúrós palikák...
    Zseniális! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó kis recept, ha lehet viszem!:)

    VálaszTörlés
  9. Remek recept!
    Úgy látom, az elkövetkező napokban palacsinta variációkon fogok élni... :)))

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm :-)))

    Jó étvágyat mindenkinek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.