2009. július 11., szombat

Cukkini cordon blue

Bicajon ülve jönnek ám a remek gondolatok :-))) Cukkinibőség van nálunk, s most a vezérfonalam a rántott verzió volt. Ajjaj, de mit fog ehhez szólni Zuram? Zöldség, sehol egy kis húsféle? Hogy lehet ezzel jóllakni?

S jött az isteni szikra: cordon blue cukkiniből! Sajt és sonka két korong közé, paníroz, kiránt, tartár. Ez ellen már igazán nem lehet kifogás! Nem is volt, lelkesen megette úgy, ahogy volt!

Cukkini cordon blue

Hozzávalók:

  • 1 combos cukkini fele
  • 6 szelet sajt
  • 6 szelet sonka
  • só, bors, provanszi fűszerkeverék (by Max)
  • 2 ek. liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj

A cukkinit megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk. Lehetőleg páros számú legyen a végeredmény :-) Besózzuk.

Két cukkinikorong közé sajtot és sonkát teszünk, majd fogvájóval rézsútosan átszúrjuk az egészet. Egyik korongon be, másik korongon ki - így egy mozdulattal rögzíthető is!

Hagyományosan bepanírozzuk. Hogy kevesebb maszattal járjon, én a felvert tojáshoz szoktam adni a lisztet, így két fázissá zsugorodik a dolog. A tojást fűszerezzük sóval, borssal, fűszerkeverékkel.

Ujjnyi olajat forrósítunk serpenyőben, s közepes hőfokon, oldalanként 5 perc alatt készre sütjük a korongokat. Papírtörlőre emeljük őket, s igyekezünk megtalálni bennük a fogvájókat :-)

Hűs tartármártással tálaljuk.

Bekerülési költsége:

  • Cukkini - 100 Ft
  • Sajt - 80 Ft (kb. 5 dkg)
  • Sonka - 100 Ft (kb. 5 dkg)
  • 2 tojás - 50 Ft
  • Olaj - 70 Ft
  • Liszt, morzsa, fűszerek - mérhetetlen

Elkészítési idő: 30 perc



16 megjegyzés:

  1. Remek ötlet! Gratulálok!!!
    Miért nem nevezed a hétvégi VKF-re? Ott is megállná remekül a helyét!

    VálaszTörlés
  2. *hmmmmm* ez nekem is tutira a kedvenceim közé kerülne!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés
  4. Napmátka, eszembe sem jutott :-o Se grill, se semmi - csak zöldség :-)

    Nokedli, listázd be a kedvencek közé :-)))

    Lúdanyó, pasik is eszik! Pedig zőccség! :-D

    VálaszTörlés
  5. Viki,
    ez bújtatott zöldség, azért eszik-de isteni!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ciki, de életemben nem ettem cukkinit.

    VálaszTörlés
  7. Trinity, jelszó: álcázás :-)))

    Szepy, ez télleg ciki :-DD Tessék kisétálni a piacra, és venni egy példányt!

    VálaszTörlés
  8. Esküszöm mindenre, ami szent, hogy ma reggel, a piacon sétálva jutott eszembe ugyanez az ötlet:)) Te voltál a gyorsabb:)

    VálaszTörlés
  9. WiseLady, köszi :-)

    Éva, kicsi ez az ország :-)) Még az agyhullámok is terjednek :-DD Azért csak meózzátok le, hogy ehető-e!

    VálaszTörlés
  10. Viki lelkem, a morzsákra lehet még jelentkezni: :D

    Csakazértis :), kukkants be hozzám, kérlek szépen. http://garffyka.blogspot.com/2009/07/mosoly.html

    VálaszTörlés
  11. Garffykám, mint Morzsika, mindenképpen :-)))

    VálaszTörlés
  12. Nagyokat nyelek, ez megint egy szuper kaja!!! Én is cukkini imádó vagyok.

    VálaszTörlés
  13. Gizi, és mégsem a megszokott íz :-) Fini!

    VálaszTörlés
  14. Jelentem én is elkészítettem,de csak mezei tökkel. Nagyon-nagyon finom lett! Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  15. Andi, örülök neki, hogy ízlett! Tök vagy cukkini, oly mindegy :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.