2009. július 23., csütörtök

Tonhalas melegszendvics

Erős nosztalgiám volt, míg készítettem a vacsorát. Azt hiszem, ez volt az első VKF, amin Max-szal közösen szerepeltünk a TonCsi-val - kb. ezer éve :-))) Azóta elengedte a kezemet, önálló útra terelgetett, s lám, itt vagyok!

Semmi extra. Tonhalkonzerv, egy tubus natúr krémsajt, lilahagyma, paprika - egy kicsit állni hagyjuk, kenyérre kenjük, megsütjük. Előre is elkészíthető, annál finomabb, minél többet áll, jól összeérnek az ízek! Mi konkrétan elmentünk előtte úszni: utca végén becsobbantunk, le a strandig, aztán folyásiránnyal szemben vissza a stégig. Ez cirka 1500 m - iszonyat jól esett!


Utána meg a melegszendvics :-)) Egyszerű, de nagyon nagyszerű!


Tonhalas melegszendvics

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz natúr v. olajos lében eltett tonhalkonzerv - 200 Ft?
  • 1 tubus natúr ömlesztett sajt - 120 Ft, tök jó a saját márkás termék is!
  • fél fej lilahagyma - 10 Ft
  • 1 db paprika - 20 Ft
  • só, őrölt bors
  • természetesen kenyérszeletek
  • tetejére reszelt sajt - 100 Ft

A tonhalat kiemeljük levéből/olajából, villával összetörjük. Hozzányomjuk az ömlesztett sajtot, elkeverjük. A lilahagymát finomra vágjuk, a paprikát felkockázzuk, a halhoz keverjük. Kevés sóval, sok borssal ízesítjük, hűtőben érleljük min. fél óráig.

Ha enni akarunk, szépen felkenjük a kenyérszeletekre, tetejét meghintjük reszelt sajttal, irány a sütő, ahol pirulásig sütjük.



Elkészítési idő: 10 perc + 30 perc pihentetés + 5-10 perc sütés


Bekerülési költség: kb. 450-500 Ft (a mennyiség 6-8 nagy szelet kenyérre elég)

13 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a halat. Fagyi, vagy süti nincs? :D

    VálaszTörlés
  2. Ebből most Zsófinak kérnénk:)) Majd' minden este tonhalat eszik- szeretné -tetszik!! Finom ez nagyon!!!Szepykének is csak egyszer kellene megkóstolni:)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lehet, mindenki szereti nálunk. A hétvégén ugyis szülinapozunk, az egyik vendégváró eleségnek lehet, hogy megcsinálom. A többin még gondolkodom... Nem 200 ám az ára, szerintem több. De ez nem fog visszatartani. Isteni kaja, megsütjük. Kész. :-))

    VálaszTörlés
  4. Tonhalból bármikor, bármennyit! Imádom! :))))

    VálaszTörlés
  5. Ez lesz a mai vacsora! Mmmm...

    VálaszTörlés
  6. Szepy, én sarokba foglak állítani :-D Fogok hozni sütit is! Az almásat szereted?

    Trin, majd muti meg Zsófinak!

    Yasmine, nem rossz ötlet vendégvárónak! Ha kis kockákra vágod a kenyeret, még partifalatnak is tök jó!

    Ancsi, Max-nak vacsira? Szeretné!

    Lencsike, okés :-))

    VálaszTörlés
  7. Jo otlet nagyon! De ilyen melegben????
    A viz is alig megy le a torkomon...

    VálaszTörlés
  8. Edit, vacsi volt - akkor már nincs meleg, legalábbis nálunk.

    Könnyen beszélek, pár lépés és ott a folyó, estére nagyon kellemesre hűti a levegőt nyáron!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom lehet!Csak ne menjünk társaságba a fogyasztás után,illetve vigyünk magunkkal és kínáljunk meg vele mindenkit,így már nem fog feltünni semmi:-)

    VálaszTörlés
  10. Még nem is tudtam, hogy a Te recepted, amikor a gyűjtőblogon már kinéztem magamnak!
    Fenséges!

    VálaszTörlés
  11. Belly, egy szolgálati Tic-Tac a zsebbe, és már mehetünk is :-)) Vagy jól megtömünk vele mindenkit :-D


    Napmátka köszi :-) Mit mondjak? Tényleg isteni volt :-)

    VálaszTörlés
  12. Isteni!!! Bár nem volt ömlesztett sajt ezért lágysajt (elég sós) és tejföl keverékét megmelegitettük egy picit..és belekevertünk egy kis fokhagymát! De ez csak a mi mániánk h mindenbe kell fokhagyma... nyammii!!!

    VálaszTörlés
  13. Odzsika, egészségetekre :-) Fokhagymával... Aha!

    Örülök, hogy ízlett :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.