2009. július 10., péntek

Szalonnasütés

Egyik hétköznap kinéztünk egy alkalmas estét, amikor se szélvihar nem tombolt, se özönvíz-szerű esőzés nem volt, és szalonnasütéshez cihelődtünk.

Friss házikenyér, füstölt szalonna. Házi kolbász. Lilahagyma és paradicsom. Zuram remek tüzet rakott, jól megcsurgattuk a kenyereket, utána meg jól bepakoltuk a hasunkba :-) Forgolódtunk is a sok hagyma miatt éjszaka :-D

Ránk esteledett, s mi csak ültünk a pislákoló parázs mellett. Felkelt a hold, vékony felhőtakaróba burkolózva. Langyos este volt. Zuram elővette a gitárját, és halkan pengetett a tűz mellett...

Egyszer már említettem, hogy mi kétlaki életet élünk. Ősszel-télen a negyedik emeleten, tavasszal-nyáron a folyóparti kis faházunkban. Mintha az egész nyár egy hosszú nyaralás lenne!

Csak kérdezem, mert valóban érdekel! Az, hogy szalonnát sütünk hétköznap este, hogy rendszeresen kint étkezünk a teraszon, vagy csak üldögélünk este kinn a levegőn, csak nekünk, városi gyerekeknek ekkora szenzáció?

Vajon akkor is így viselkednénk, ha kertes házban laknánk? Úgy tapasztalom, hogy mások nem igazán. Hiába a kertes ház, sosem használják a teraszt. Se kajálásra, se nagyon kiülésre, dumálásra. Eszükbe sem jut hétköznap este tüzet gyújtani, sütögetni vagy csak ülni mellette, együtt lenni.

Fura. Nem tudom, hogy élnénk, ha kertes házban laknánk. Hisz itt is csak a hétköznapjainkat éljük! Ugyanúgy járunk dolgozni, bevásárolni, főzni kell, mosni kell, vasalni, stb. Mégis más. Sokkal jobb :-)



3 megjegyzés:

  1. Szerintem úgy vah, ahogy írtad. Ha lenne kert, terasz, nem használnánk. Mivel nincs, nagyon úgy érezzük, hogy már pedig ott ülnénk reggeltől, estig. Én is gondolkodtam már ezen. Hogy tényleg kertbe vágyom, vagy csak ki és ahhoz elég egy nagy terasz is akár. Én sem tudom a választ. Szerintem ez akkor derülne ki, ha lenne kertesházam, és idővel szembesülnék vele, hogy használom vagy sem a kertem. Most azt gondolom, hogy használnám.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Cáfolom. Nálunk itt Budafokon van egy kis (közös társasházi) kert, és állandóan használjuk. Nekem nagyon sokat jelent. Az igaz, hogy a nomádportánkon szívesebben sütögetünk, mert az igazán saját, de én 30 évig laktam emeletes házban, így egyszerűen imádom, hogy kint lehetek, még a hűvösebb időben is.
    Most, hogy párom nincs idehaza, kicsit megcsappantak a programok, de már tervezünk egy közös kinti sütögetést.

    VálaszTörlés
  3. Jó is kiülni a teraszra, a kertbe...Enni is, de este egy pohár borral, csak úgy..Hallgatni a tücsköket.

    Ez úgy van, hogy ha megszokod-egy idő után természetes és nem tudod értékelni...Aztán ha felmerül, hogy elveszítheted, abban a pillanatban újra nagyon fontos és nélkülözhetetlen lesz....

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.