2009. július 30., csütörtök

Hurrá, nyaralunk!

Irány Bulgária, irány Sozopol!

Azt hiszem, az embereket két csoportra lehet osztani: aki már volt Bulgáriában, még anno-anno a szocializmusban, és rettentő nosztalgiával emlékszik rá és visszavágyik, illetve aki szintén a szocializmus idején járt arrafelé, és rettegve emlékszik vissza a balkáni állapotokra, a tappancsos WC-re, a lerobbant mindenekre :-)


Kérem, ez már a múlté! 2006-ban jártunk életünkben először külföldön, Bulgáriában, Sozopolban. Egészen lent délen, már majdnem a török határnál. Útikönyvből néztük ki 3 éve a célállomást, és mit ne mondjak, egyáltalán nem csalódtunk! Kipróbáltuk, bevált, repesve térünk vissza!

Gyönyörű városka, egy hangulatos ékszerdoboz, az óvárosa a Világörökség része, ha jól tudom. A tengerpart homokos, lassan mélyülő, kristálytiszta vizű. Az emberek nagyon barátságosak, vendégszeretőek. Minden új, sehol a balkáni kosz nevezetű mítosz! A boltok rogyásig tele mindennel, mint mindenhol (sokan emlegették a kongó ürességű üzleteket...). S hát a gasztronómia... Majd fényképezek és beszámolok! Csodálatos dolgaik vannak!




9 megjegyzés:

  1. 1990-ben jártam ott, rendszerváltás, amnesztia, a közelben kolera - minden volt. A boltokban semmi, de az utcán árultak dinnyét, garnélát és apró sült halat újságpapírba csomagolva. Reggel néha volt kecskesajt is. Nekem ennél több nem is kellett!

    VálaszTörlés
  2. Én a szocializmus fénykorában többször is ott járók csoportjába tartozom, és a rettenetes állapotok ellenére azóta is szívesen gondolok rá, és vágyok vissza!A papírba csomagolt sül hal emléke bennem is élénken él,de volt ám ott fagyi is!Egy fajta, vanília, mérlegen mérték ki kis műanyag pohárba, ha már nagyon úntuk, meglocsoltuk a Szljancsev Brjag(?) nevű konyakkal..
    Várom az élménybeszámolót a jelenlegi gasztonómiai helyzetről!

    VálaszTörlés
  3. Én is Vesta táborát erősítem, még a nászutunkat is ott töltöttük. Azt a konyakot előszeretettel fogyasztottuk. Jó pihenést!:))

    VálaszTörlés
  4. Jó utazást, jó pihenést és finom ételeket Nektek! Várjuk a beszámolót!

    VálaszTörlés
  5. Innen integetek Viki!!!:DD Látod?
    Én még nem voltam, de amiket meséltél, vágyom rá...
    Puszillak és jó nyaralást!!!!

    VálaszTörlés
  6. Jó utat, kellemes pihenést és minden jót Nektek!! :-))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó nyaralást kívánok, csodálatos idővel, és remek programokkal!!!! Nagyon várom a beszámolódat. Olyan szépen írtál a helyről hogy kedvem lenne rögtön útra kelni!!

    VálaszTörlés
  8. Ott láttam először a tengert! Valamikor a 70-es években, Zsigulival, családi nyaraláson voltunk ott, nekem nagy élmény volt mindennel együtt : ) Dinnye, fagyi - ilyenekre én is emlékszem, halra valahogy nem.

    VálaszTörlés
  9. Lányok, hozom a beszámolót, Sozopol live! :-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.