2009. július 26., vasárnap

Almás-tejfölös csirke


Az almafelszámolás következő terméke. Tipikusan az a kaja, amit csak be kell tolni a sütőbe, egy idő után kivenni, s egy tepsiben egyszerre megsül köret és hús. Közben lehet mást csinálni :-)

Újabb bizarr ízesítés: az almákat leheletnyi fahéjjal hintettem meg, meglepő harmóniában állt a hússal! Bátraké a szerencse, hajrá!


Almás-tejfölös csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb - 800 Ft
  • 75 dkg krumpli - 100 Ft
  • 3 fej vöröshagyma - 30 Ft
  • 6-8 db alma - 200 Ft?
  • 2 dl tej - 40 Ft
  • só, bors, provanszi fűszerkeverék
  • 3 dl tejföl - 200 Ft
  • 1-2 ek. mustár
  • őrölt fahéj


A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy tepsi aljára terítjük, megsózzuk.

A combokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, sózzuk-borsozzuk, provanszi fűszerkeverékkel meghintjük, a krumplira fektetjük. Aláöntjük a 2 dl tejet, s fólia alatt kb. 40 percig pároljuk.

Közben az almákat és a hagymákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk őket. A tejfölt kikeverjük a mustárral.

A 40 perc letelte után a fóliát levesszük a tepsiről. A húsra szórjuk a hagyma- és almacikkeket, meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal, és bevonjuk a mustáros tejföllel. További 15-20 percre visszadugjuk a sütőbe, majd azon forrón tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Már vártam az almás csirkét, jól tettem ... Nagyon tetszik. A csirke sokféles édes ízt elvisel magán (ananász, barack, méz, stb.) Ez nagyon jó lehet... Fahéj és mustár egy tepsiben ... Hmmm... Ki kell próbálnom! :-))

    VálaszTörlés
  2. Én most olyan leszek, mint Szepyke szokott: kérhetem kivételesen csak mustárral??:))
    Szeretem a fahéjat is, de a mustáros csirkét imádom...ezért!!!

    De a férjemnek együtt is jöhet a kettő:)))

    VálaszTörlés
  3. Yasmine, nem fogtok csalódni :-)

    Trin, megengedem, hogy válogass :-D Egye fene :-))

    VálaszTörlés