Kedvenc meghökkentő kombinációnk: gyümölcs és hús, ráadásul juhtúróval turbózva... A szombati hőségben ez volt az ebéd. Annyi idő alatt készült el, míg a rizs megfőtt, de a végeredmény isteni finom lett!
Zuram szó nélkül falta, a végén elégedetten hátradőlt, megsimogatta a hasát - majd felállt, és szedett egy újabb adagot :-)
Zamatos barack, pikáns juhtúró és omlós csirkehús - na ez az igazi rafinéria ;-)))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTwEaSlUpm95mHU4oT-dUXQcBw9twoWBeL7eZLWFmTjBjmEK1fDM3YdvV-AbPOtwke1Y45lE5rVKSyOPUWFAVS6DSRtEYiQ6qClLG3o0FGnfsQN53eaeIHaYpeNBLn912tX9kxnEta95GO/s400/Barackos-juht%C3%BAr%C3%B3sI..jpg)
Barackos-juhtúrós csirke
Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb - 500 Ft
6 db nektarin - 180 Ft
12,5 dkg juhtúró - 300 Ft
1 dl tejszín - 100 Ft
1 fej vöröshagyma - 20 Ft
pici só, sok bors
A csirkecombokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, majd vékonyra csíkozzuk. A nektarint gerezdekre vágjuk.
A finomra vágott vöröshagymát pici olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkecsíkokat, erős tűzön addig kevergetjük, míg a víz, melyet eresztett, elpárolog - ennyi idő alatt vígan meg is puhul. Hozzáadjuk a nektaringerezdeket, 1-2 percig kevergetjük, míg a barack épp csak átforrósodik.
Rámorzsoljuk a juhtúrót, hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk. Pici sóval (a juhtúró igen sós!) és sok-sok borssal ízesítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát pici olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkecsíkokat, erős tűzön addig kevergetjük, míg a víz, melyet eresztett, elpárolog - ennyi idő alatt vígan meg is puhul. Hozzáadjuk a nektaringerezdeket, 1-2 percig kevergetjük, míg a barack épp csak átforrósodik.
Rámorzsoljuk a juhtúrót, hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk. Pici sóval (a juhtúró igen sós!) és sok-sok borssal ízesítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeNOn0SM4Iy9ykC9xped_aHjOOsx0nz7BfTqMIgrk2R5PazCfBNcH2MRlR4H1gDfnQk7vC9ij9xzEcYHuKc6QRVBMka8Oi1R_5VUyR1RYL1UnAH8PSBxzFMd4JVhPeIKB_5cKFpSybTBzI/s400/Barackos-juht%C3%BAr%C3%B3s.jpg)
Bekerülési költség: 1.100 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Háát ez nagyon guszta! Imádom a gyümölcsös csirkét. Én is azt csináltam a hétvégén, és én is pont most tettem fel! :) Csak én almával. De ha belegondolok, barackkal jobb, határozottan. Ügyes vagy! :))
VálaszTörlésYasmine, ezt nem hiszem el :-)))
VálaszTörlésÉn ma fogok almás csirkét készíteni :-)))
Hu, megnyugodtam, hogy nektarin, annak meg tudom enni a héját!:DDDD
VálaszTörlésFontos szempont!:D
Szepy, nekem is... Majdnem még megfogni sem szeretem a szőrös őszibarackot :-))) Nekem mindig külön meg kell hámozni, mert ráz tőle a hideg!
VálaszTörlésO, Viki. Koszi. Pont vettem ma barackot, es meg kell csinalnom a juhturot. Mekkora szerencse!!! Minden van itthon. :)
VálaszTörlésx
Na, engem nem sikerült meghökkenteni:)) Szeretem!
VálaszTörlésIsteni Finom lehet!!!! Kár hogy nálunk csak én vagyok vevő az ínyencségekre,bár már a lecsót is kétfelé főzöm, az egyiket hagyományosan,a másikat cukkinivel..vagy ami éppen akad a kertben. Lehet,hogy a hússal is így fogok tenni??????????
VálaszTörlésTrixi, elfelejtettem mondani tegnap, hogy itt a juhtúró! Várom a beszámolót!
VálaszTörlésTrin, tudom, hogy mennyire hasonló az ízlésünk :-)
Barbette, aha! A juhtúrós-tejszínes mehet a család többi tagjának, a maradék kis részbe pedig teszel magadnak barackot! Majd el fogják kunyerálni, meglásd :-D