2009. július 6., hétfő

Rómeó és Júlia

Zuram kapott két tiszteletjegyet a Rómeó és Júlia vasárnapi előadására. Rólunk érdemes tudni, hogy hamarabb megyünk el egy zúzós-csörömpölős koncertre, ahol csuromvizesre ugráljuk magunkat s harsogjuk rekedtté a torkunkat :-) Zuram izgult is, nehogy csalódás legyen, jaj biztos el akarunk menni? Első kérdése: ebben lesz próza is ugye? Nem fognak végig énekelni?

Hát kérem, a darab egy mestermű! Modern feldolgozása a klasszikusnak, tökéletesen megtartva az eredeti cselekményt - mai környezetben. Látványos díszletek, látványos jelmezek, látványos tánckar. A zenéje egyszerűen lenyűgöző, sodró, pörgő, lendületes.

A szereposztás parádés volt. A színészek énekhangja, arcjátéka, odaadása, teljes átélése átütő sikerű volt. Konkrétan a darab végén a lelkes közönség kis híján szétszedte a színházat, szűnni nem akaró vastapssal fejezve ki elismerését.

Itt szeretném kifejezni mély irigységemet Budapest és környékieknek, hogy a kultúra ennyire elérhető közelségben van hozzájuk! Csak gondolnak egyet, s lehet is jegyet foglalni. Nekünk ez 12 órás program volt :-) De nagyon megérte!!! Ha lehetőség nyílik, azoknak is, akik idegenkednek a musical világától - ezt a darabot ki ne hagyják!



Operett Színház műsorterve

9 megjegyzés:

  1. Én meg itt szeretném elmondani, hogy bár budapesti vagyok ezer éve nem voltam színházban, mert amit megnéznék, arra fél évre előre kell jegyet venni, azt én meg nem tudom vállalni, hogy 2010. március 19-én rá fogok e érni... Ez csak egy példa, nem konkrét jegyre vonatkozik, de a barátnőm nagy színházba járós és most vett nemrég jegyet decemberre... De azt osztom, hogy nagyobb eséllyel indulok, mint egy nem fővárosi...

    VálaszTörlés
  2. Az biztos, hogy csodálatos musical. Nekem is nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
  3. Szepy, ennyire tényleg nem folytam bele, mert innen a végekről elég nehézkes megszervezni, pláne, ha 19 órakor kezdődik! Onnan még haza is kell jönni valahogy! Zömmel vonattal járunk :-)

    Julika, egyszerűen fantasztikus volt!

    VálaszTörlés
  4. Kicsit irigy vagyok...igaz, mi pöszméte levessel vígasztalódtunk:)

    VálaszTörlés
  5. Na, ugye hogy igazam volt???
    Sírás volt???Ahogy ismerlek, tuti biztos...Mikor Mercutio meghal, abba mindig kicsit én is belehalok....
    A végén meg már úgy bőgök, mint a záporeső....
    Még ezerszer megnézném....

    VálaszTörlés
  6. Viki, nem bántóan írtam, csak én sem jutok el színházba, bár abban igazad van, hogy én pesten mindenhonnan hazaérek max egy óra múlva és nem egy egész napos program lenne. :)

    VálaszTörlés
  7. Kata, azért az sem elhanyagolható :-)) Imádom!

    Trinity, jaj de mennyire igazad volt! Igen, bőgtem, nagyon diszkréten, csak a könnyeim folytak :-)
    Benvoliot sirattam meg, amikor azon tépelődött, hogy mondja meg a barátjának, hogy meghalt a szerelme, nagyon szép volt! S persze a végén, hát az kész volt! Még akkor is, amikor tudván tudjuk, mi a vége!


    Szepy, nem éreztem bántónak :-) Realistának! Nem vagyok benne, tényleg nem szoktam jegyeket nézegetni, ez csak az ölünkbe hullott, de elhiszem, hogy igen nagy a kereslet a jó darabokra! Pusz!

    VálaszTörlés
  8. irígy, irígy!!!!
    Idejét nem tudom, mikor voltam színházban. pedig amíg otthon voltam volt olyan is, hogy hetente 2x mentem.
    Biztos csoda szép volt. Nagyon szívesen megnézném én is! :)

    VálaszTörlés
  9. Ancsika, fantasztikus élmény volt!!! Viszont megjelent dvd-n :-) Jövő hónapban meg tudod nézni a boltokban :-) Lilinek is megvan!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.