2010. január 28., csütörtök

Camembertes-kukoricás csirke

Ihlet sehol, kedv sehol... Jesszus, nincs kedvem főzni?! Totál leszívja az energiáimat ez a szürkeség, ez a hideg :-( Így aztán csak néztem ki a fejemből, pörgetve a monitoron a gyűjteményem lapjait, és az volt az egyetlen szűrőfeltétel, hogy egyszerű legyen, essünk túl rajta minél előbb...

Találtam is egy pikk-pakk összeállítható, már olvasásra finomnak látszó receptet - amit arcátlan módon tovább egyszerűsítettem :-) Kihagytam a hús körbepirítását és besamelt se főztem, hanem gyakorlatilag mindent beleborítottam a tepsibe :-) Mázlifaktor működött: a végeredmény felettébb finom lett!

Önmagában is megállja a helyét, de nagyobb étvágyú férfiembereknek kínáljunk mellé párolt rizst vagy bármilyen tetszőleges köretet!







Camembertes-kukoricás csirke




Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 doboz camembert sajt (125 gr)
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • só, bors


A csirkecombokat megmossuk, az oda nem való dolgokat leszedegetjük. Besózzuk, s tepsibe tesszük. Ha kedvünk-energiánk engedi, vaj-olaj keverékén élénk tűzön körbepirítgathatjuk serpenyőben, és úgy menjen a tepsibe!

A húsokra szórjuk a lecsöpögtetett kukoricakonzervet.

A tejszínt, tejet, kukoricalisztet, a finomra vágott vöröshagymát simára keverjük ovális habverővel, sózzuk, borsozzuk, a húsra öntjük. A sajtot szeletekre vágjuk, beborítjuk vele az egész rakományt.

Ha kedvünk-energiánk engedi :-), készítsünk besamelt: pici olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, tejszínnel, sűrűre főzzük, beletördeljük a sajtot, s így öntjük a hús-kukorica tetejére.

A tepsit lefedjük alufóliával, s közepes erősségű tűzön kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve picit rápirítjuk a sajtot.

A hús az ízes szaftban vajpuhára párolódik, s a kukoricaliszt révén egy igen kellemes mártássá válik a tej-tejszín keveréke - benne az aranyszínű kukoricaszemekkel! Finom, kiadós, illatos!





13 megjegyzés:

  1. Kukorica, camembert, ez csak jó lehet! Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket.

    VálaszTörlés
  2. Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz:) Kukorica , camember, és még gyors is maga a tökéletesség :)

    VálaszTörlés
  3. Isteni ízkombináció... Az ötlet megint remek, biztosan próba lesz belőle :))

    VálaszTörlés
  4. Yasmine köszi :-) Ahhoz képest, hogy meló vele alig... Finom volt!

    VálaszTörlés
  5. Jesszus, nem vacsoráztam. Éhen halok, jöttem enni!:)
    Van tányér nálam, meg villa is, csak az ételt kérem, és mosogatni sem kell utánam!
    Van még???

    VálaszTörlés
  6. Megint valami fenségeset alkottál!!! Én csak lesek ki a fejemből és nagyokat nyelek közben!!:)

    VálaszTörlés
  7. Szepyke, hát lehet-e ilyen felajánlásnak ellenállni? Jöhetsz :-)))

    VálaszTörlés
  8. Gizike, köszönöm :-) Pedig ilyen beteszem-kiveszem kaja, ihlet és kedv nélkül :-))) De nagyon fini lett!

    VálaszTörlés
  9. Neeeem, Viki, az nem lehet, hogy neked nincs kedved főzni! Hova lesz így a világ!:-))) Nekem mindenesetre ez az ötlet pont jó lesz holnap ebédre;-)

    VálaszTörlés
  10. Ezt ki kell próbáljam,nagyon finom lehetett!:-))

    VálaszTörlés
  11. Megcsináltam, működik sima sajttal is, asszem edamival. Köszi megint!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.