2010. január 23., szombat

VKF!XXXI - Rakott krumpli - maradék sültből

A soron következő maradékhasznosításom a XXXI. VKF jegyében :-)

A kiinduló alap egy gyönyörűséges bőrös comb, ami egyszerűen rámkiabált a húspultból :-) Volt otthon némi maradék káposztám, még a borscs-ból, aláágyaztam.


Csíkokra vágtam a káposztát, szeltem hozzá 2 fej vöröshagymát, és dobtam még hozzá 1 nagy almát cikkekre vágva. Só, bors, pici kömény, s erre ültettem a besózott húst, bőrével felfelé. Pici vizet aláöntve, fóliával lefedve kb. 2-2,5 óra alatt vajpuhára párolódott. A bőrét már fólia nélkül pirítottam ropogósra - egyszerre lett hús és párolt káposzta köret!




Ezt ettük talán két napig, de a húsból még mindig elég sok volt - így aztán álcázásra került :-) Római tálban sütöttem, mert már bizonyított, mekkora királyság a saját gőzében puhult kaja!






Rakott krumpli - maradék sültből



Hozzávalók:

  • maradék sült hús :-)
  • 6-7 nagy szem krumpli
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 15-20 karika vastagkolbász
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma


A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, megmossuk, egész vékony karikákra vágjuk.

A sült húst felcsíkozzuk.

A római tál tetejét 20 percre vízbe áztatjuk.

A krumplikarikák egyik felét a tál aljába simítjuk, megsózzuk. Ráhalmozzuk a sült hús csíkokat, a a hagymakarikákat, a kolbászt, majd befedjük a maradék krumplival. Újra megsózzuk.

A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, s vastagon rákenjük a rakományra.

Befedjük a beáztatott fedővel, s hideg sütőben indítva a sütést, kb. 80 perc alatt készre sütjük.

Az illata... Fantasztikus :-)

Savanyúsággal kiegészítve kitűnő egytálétel!






5 megjegyzés:

  1. Elképesztő, milyen csodás ötleteid vannak. A hús alá káposzta is nagyon tetszik, eggyel kevesebb mosogatnivaló, és az ízük is összeolvad. Nagyon nagy ötlet :))

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval,tényleg jó ötlet a káposzta!Fincsi lehet nagyon!:-))

    VálaszTörlés
  3. Köszi Lányok! Igaz, ami igaz: finom volt :-) Megettük alaposan :-))

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jól néz ki a bőrös husi....

    VálaszTörlés
  5. Andi, így káposztával Neked is passzol! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.