2010. január 7., csütörtök

Csak nézek, mint a moziban! Játék :-)

Andi érdeklődött, mik a kedvenc filmjeim. Megkérdezte, majd rákérdezett - és telibe talált :-)))

Nem is szeretnék Neki csalódást okozni: hát persze, hogy most is megnéztem az Alkonyatot! :-))) Nem tehetek róla :-) Randa függőséget okoz a könyv is, a film is!

"Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő... Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik... A szerzőről: Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg. Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!"






Hair... No igen... Nem tudom megmondani, hányszor láttam, azt sem, hogy mikor láttam először. Kora tizenéves koromban! Gyakorlatilag kívülről tudom. Ha szól a film zenéje, az agyamban elindul a film, s voltaképpen végig tudom nézni fejben az egészet. Alapmű. Kivétel nélkül mindig bőgök a végén...




Leon, a profi.
Ekkor estem szerelembe Jean Renoval. A film annyira letaglózott, hogy kb. 2 napba telt, míg magamhoz tértem utána... Fantasztikus! Jean Reno az egyik olyan színész-zseni, akinek jól áll, ha gyilkos, jól áll, ha kegyetlen, jól áll, ha idióta figura a múltból láncingben, és a WC kagylóból iszik "friss forrásvizet" :-DD




Mamma Mia!
Ezt a filmet karácsonykor néztem újra dvd-n. Kinn szakadt az eső, szürkeség volt, dörgött és villámlott - mindezt december 25-én... Gyönyörű karácsonyi hangulat! Így aztán bekuckóztam a takaró alá, betettem a filmet, és elrepültem a napsütötte görög szigetre :-)

A sztori röviden: Sophie 20 éves, az esküvőjére készül. Igen ám, de nincs apa, aki az oltár elé kísérje, az édesanyja egyedül neveli. Sophie egy nap rábukkan anyja naplójára, melyből kiderül, hogy fogantatásának idején az ifjú mama igen rövid időn belül három pasival is kavart :-))) Vajon ki lehet az apja? Gondol egy merészet, és meghívja mindhármukat, egymástól teljesen függetlenül az esküvőjére! Felelevenednek a régi emlékek, a három férfi is összeismerkedik egymással, közben lázas készülődés folyik a nagy napra! Szikrázó nyár, homokos part, kék tenger -egy habkönnyű film, igazi boldog kikapcsolódás! Nem mellékesen olyan ragyogó színészekkel, mint az utolérhetetlen Meryl Streep, a sármos Pierce Brosnan, a szívdöglesztő Colin Firth - és a film egészében ABBA slágerek, a színészek előadásában! A vége mi lenne más, mint happy end?




Csengetett, My'lord? Örök kedvenc :-) Tegye fel a kezét, aki nem szereti! Egy alap, amit nem lehet elégszer nézni, s bárhányszor is látjuk, mindig harsány röhögésbe fulladunk!
Zseniálisak a karakterek, s a szinkron egyszerűen szenzációs! A minden hájjal megkent komornyik, a Ms. Poppy-ba szerelmes James, az egyszerű kis Ivy, a kotnyeles Henry, Mrs. Lipton az utánozhatatlan meggyes pitéjével, Mabel a mosogató mellől, zuhanyzósapkában, s a véletlenül mindig uzsonnaidőben beeső kapitány :-)
No és a család! Lord Maldrum, a cselédlányokat hajkurászó Mr. Teddy, a James-szel kacérkodó Ms. Poppy, a leszbikus Ms. Sissi, a múltban élő és zugivó Lady Levender.

Zseniális, megunhatatlan!

Néhány örökbecsű:

"- Ó, az a szegény pára! Valami, amit evett?
- Nem! Valami, amit ivott!"

"Az finom lesz, Mrs. Lipton!"

"Ms. Sissi-hez viszed a teát, Ivy? Ne maradj sokáig!"

"Oh, azok a mosószappanszagú, kirepedt kezek, azok a fénylő arcok..."





Halálos fegyver 1-4! Bárhányszor meg tudom nézni :-) Annyira jó együtt a két színész, de annyira! Akciófilm, mégis szórakoztató. Kedvenc jelenetem a 3. részben van. Ekkor ismerkedik meg Riggs Lornával. Lecsapnak egy bandára, s Lorna rendesen szétcsap a fickók között. Riggs egy oszlopnak támaszkodva nézi elégedetten, röhögve mutogatja: az én csajom! Tiszta videó! (brutál...) Miután az összes pasi a földre kerül, Lorna megigazítja a haját, kicsit kifújja magát, és így szól: "A menstruáció előtt mindig feszült vagyok!" Kéééééééééééééééééééész :-)))) Halálos!




S végül az Ocean's filmek! El ne feledjem! Csupa-csupa nagyágyúval! George Clooney, Brad Pitt, Matt Daemon, Andy Garcia, Julia Roberts... Ötletes, látványos, sodró lendületű, hallatlan poénokkal és lazasággal, és pompás ötlettel, hogy raboljunk ki egyszerre három kaszinót egy boksz-rangadó alatt Vegasban, vagy hogy lopjunk el egy Faberge-tojást :-)))
Láb feltesz, vödör kukorica odakészít - és élvezzük a filmet. Zseniális!



Mi a kedvence vajon az alábbi blogger-kollégáknak:


Max
Garffyka
Ottis
Yasmine
GasztroKibic


20 megjegyzés:

  1. De jó kis filmek ezek is.
    Pipa az összes mellé:DDD

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viki!

    Igaz, engem nem kérdeztél, de amint megláttam az Alkonyat-ból való részletet, azonnal felfigyeltem. Randa, vagy nem randa :-), teljes mértékben Alkonyat és Újhold (no meg Eclipse) függő vagyok én is. Úgyhogy sorstársam, veled tudok érezni.

    VálaszTörlés
  3. Gabi, akkor megyek, pattogatok egy kis kukoricát :-)

    Ani, vedd magadra nyugodtan az inget :-) S játssz velünk! Teljesen függő vagyok én is... Pedig hol vagyok már a tinikortól :-DDD

    VálaszTörlés
  4. Viki, köszi a kérdést! Fejben már megvan a válasz, már csak az ötöt kell kiválasztanom. Nah, az nem lesz könnyű.. De igyekszem :))

    VálaszTörlés
  5. Hmmm, szinte gondoltam volna.
    A Hairt en is szeretem, Renot is... A tobbit vagy nem lattam, vagy nem nyilatkozom!

    VálaszTörlés
  6. Ismét rá kell jöjjek, hogy nem véletlenül vagyunk barátnők...túl sok a hasonlóság...:)

    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Yasmine, kíváncsi vagyok a listádra! Ha nem öt, akkor 6 vagy 10 vagy 20 :-) Mindegy!

    VálaszTörlés
  8. Editem, köszi hogy nem fikázod az Alkonyatot :-DDD

    Amit nem láttál, pótold be, mert jaaaaaaj de nagyon jók!

    VálaszTörlés
  9. Meli, véletlenek nincsenek :-) Tudod :-)

    Puszi!

    VálaszTörlés
  10. Látom, Te is szereted a klasszikusokat! A Filmvirág-blogomon jártál már? Mindenkit szeretettel látok!
    Ha Viki megengedi, akkor majd kiírom a pontos címet is.

    VálaszTörlés
  11. Noncsi, kiírom én :-)))

    Lássátok feleim szümtükkel, érdemes benézni!

    www.filmvirag.blogspot.com

    VálaszTörlés
  12. Szia most látom hogy engem is felkértél a játékra,nagyon kedves vagy és nagyon köszönöm.Nagyon szeretem az Ocean's eleven filmet. Na és a Mamma mia is kellemes,szorakozató film.És persze a csengetett MY LORD-ot is követtem egy időben, szerettem nagyon.Én ma írtam meg a filmes bejegyzést,mert közben Krisztina is felkért, úgy hogy olvasd el te is .-) Ja egyébként az összes film amiről írtál nekem is tetszik, hasoló az ízlésünk :-))

    VálaszTörlés
  13. Ottis, amikor postoltál, kb. egy időben tettem fel én is :-)) Csak lestem :-)))

    VálaszTörlés
  14. Menjün moziba, menjünk moziba!:)

    VálaszTörlés
  15. Ez mind szuper!Mindegyik másért. A Hair alapmű, a többiben is szuper színészek játszanak, Edwardért és Belláért én is rajongok,de nem is igazán tudom,hogy miért. Egyszerűen megragad a könyv is és a film is. Képtelenség letenni, abbahagyni!:-)))

    VálaszTörlés
  16. Szepyke, hát menjünk no :-)

    Andi, örülök, ha tetszik a listám! Edward és Bella - mit is mondhatnék... Rabul ejtő, lebilincselő :-)

    VálaszTörlés
  17. Szíííjjjaaa!

    Nézzbehozzámlégyszíves!

    VálaszTörlés
  18. De jó kis lista. Félve mondom erre-arra, még az apjuk is lepirít érte, de én is nagy Twilight kedvelő vagyok. Most angolul olvasom a könyveket.
    Jean Reno bárhol, bármiben, de nekem a Leon-on kívül a Francia Csókban tetszett nagyon. :)

    VálaszTörlés
  19. Tinkmara :-) Enyim férj szerencsére velem együtt rajong! Sőt. Hamarabb látta a Twilight-ot, mint én!

    Jean Reno meg... Nos igen, ő a profi :-) Imádom a fejét!

    VálaszTörlés
  20. Ó, de jó neked. Ez is szegény jön velem moziba, de mit nyög össze. :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.