2009. október 15., csütörtök

Kakukkfüves-csirkés spagetti

Gombhoz a kabát tipikus esete: a gazdaságosban olyan gyönyörű kakukkfüvet kaptam 199 Ft-ért, hogy csak na :-) Szinte szólt hozzám :-) Naná, hogy befért a bevásárlókocsiba!

Villámgyors spagetti kerekedett belőle, semmi extra, mégis finom és kiadós. Míg a tészta főzővize felforrt, addig a többi is kialakult. Gyorsan, könnyedén.


Kakukkfüves-csirkés spagetti


Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • gyufaskatulyányi füstölt szalonna (kb. 5 dkg)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkehús (melle, filézett combja)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, bors, kakukkfű
  • tetejére reszelt sajt/mozzarella

Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Ha forr, olajat és sót adunk hozzá, majd megfőzzük a spagettit.

A vöröshagymát, a fokhagymát és a szalonnát késes betétű robotgépben összeaprítjuk. Egyszerre az egészet. A csirkét felcsíkozzuk.

Alacsony hőfokon szépen üvegesre pároljuk a szalonnás-hagymás keveréket. Rádobjuk a csirkecsíkokat, megemeljük a hőfokot, a tűz erősségét, és addig kevergetjük, míg elfővi a levét. Ennyi idő elég is a csirkének. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű levélkéivel.

A leszűrt tésztát összekeverjük a nagy doboz tejföllel, a fűszeres csirkecsíkokkal, tűzálló tálba simítjuk. Tetejét megszórjuk sajttal, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.




A ragu tovább dúsítható tetszés szerint pl. sonkával, gombával, zöldségekkel, stb. stb.




Gyors és könnyű :-)

15 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a fotó (is)! Nálam is hasonló készül ma. Remélem, sikere lesz! :-))

    VálaszTörlés
  2. Tetszik!
    Nincs benne semmi olyan, amit nem szeretek, akkor hozom a tányéromat!:)

    VálaszTörlés
  3. Kakukkfu... Hmmmmmm. Nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép és étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés
  5. Azt kell mondjam, I love kakukkfű :-) Imádom! Van, hogy beletemetem az arcom és inhalálok belőle, vagy végighúzom rajta a kezem, hogy érződjön az illata.

    Beteges :-))

    VálaszTörlés
  6. A tárkonyon kivűl, a kakukkfű a másik amit nem olyan régóta ismerek,de annál jobban szeretek.
    Finom lehet így a csirke.:-))

    VálaszTörlés
  7. Andi, én is valami 2 éve használom csak! Hogy mit mulasztottam :-) Tiszta dilis vagyok!

    VálaszTörlés
  8. Imádom a sütőben összesütött ételeket. Már csak a sülés közben kapott színe miatt is!ez is fini lehetett.

    VálaszTörlés
  9. Hát én is kb 3 éve,de esküszöm,mint valami afrodiziákum,mindkettő.Legalábbis nekem.

    VálaszTörlés
  10. Hasonló a gyerekeim kedvenc tésztája is, eddig majorranával készítettem, pedig a kakukkfű a kedvencem. Nekem citrom illatú van, csodás! :)

    VálaszTörlés
  11. A kakukkfűvet imádom!!! Nagyon finomat főztél megint!!!

    VálaszTörlés
  12. Karulino, nekem is kedvenceim! Igen, főleg a tetejük :-)

    Andi, ahogy mondod! Imádom!

    Limara, tényleg? :-) No akkor a kakukkos fűvel is ki kell próbálni :-))

    Trin, köszi :-) Asszem, kakukkfűvel nem lehet mellélőni ízben!

    VálaszTörlés
  13. Az ilyen receptekért olvaslak benneteket.. :-))

    Viszont van egy kérdésem. Ha nincs ilyen friss cserepes kakukkfüvem akkor kénytelen vagyok a szárítotthoz fordulni. Igen ám, de hiába ad finom ízt a fűszer, az majdnem minden alkalommal kellemetlenséget okoz az elkészült ételben, csak zavarja a nyelvünket és legszívesebben kiköpném a magocskákká alakult leveleket..a gyerekek ezt is teszik.
    Van erre valami megoldás? vagy rossz zacskós kakukkfüvet vettem?
    Ágnes

    VálaszTörlés
  14. Ágnes, köszi :-)

    Sokáig én is zacskósat használtam, szárítottat, nekem nem okozott gondot. Azt hiszem, a megoldás az lehet, hogy add hozzá a főzés közepe táján, így lesz ideje a szárított fűszernek megpuhulnia, nem lesz köpködős!
    Milyet használsz? Reklám helye: a Kotányi nekem nem okozott csalódást!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.