2009. október 12., hétfő

Olaszos húsgolyók


Miért olaszos? Például a húsmasszát ízesítő bazsalikomtól és oregánótól. Meg a közepébe rejtett mozzarellától.

Valójában közönséges fasírt, "tésztájában" sok-sok fűszer, pici kockákra vágott pritaminpaprika, muffinsütő formában sülve. Apró trükkök, mégis egészen más a végeredmény!




Olaszos húsgolyók

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 1-2 zsemle
  • 1 pritamin paprika
  • 1 cs. mozzarella
  • só, bors
  • bazsalikom, oregánó
  • zsemlemorzsa
  • picike olaj


A zsemléket széttépkedjük, vízbe áztatjuk majd kifacsarjuk. A mozzarellát 8 darabra vágjuk. A paprikát felkockázzuk.

A darált húst összekeverjük a zsemlével, a paprikakockákkal, a fűszerekkel. 8 egyenlőre részre osztjuk a húsmasszát.

Tenyerünkben kissé szétlapítunk 1-1 adagot, közepére tesszük a mozzarella falatot, és golyóvá gömbölyítjük. Mintha szilvásgombócot készítenénk!

Egyesével meghempergetjük őket zsemlemorzsában.

A muffinsütő horpadásait ecsettel vékonyan beolajozzuk, beleültetjük a húsgolyókat. (Az üresen maradt lukakba érdemes vizet tölteni.)

Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.


10 megjegyzés:

  1. Jo otlet! Massal is lehet tolteni.
    Meg soha nem sutottem, de egybol beindult az agyam.

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom, tényleg remek ötlet! És micsoda íze lehet! :-))

    VálaszTörlés
  3. Nekem jó így, küldheted!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok!

    Szepy :-))) Eszem megáll :-)))

    VálaszTörlés
  5. Szeretem az ilyen kajákat. Lopom majd az ötletet!:))

    VálaszTörlés
  6. Viki,
    ez baromi jó!!! Nagyon gusztusos lett!!!!

    VálaszTörlés
  7. Hozzánk is küldenél?.-)Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  8. Trin, Belly köszi :-)

    Csak semmi olajszag :-D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik! Muffinsütőben még nem sütöttem fasirtot, mindenképpen kipróbálom. Töltve meg különösen jó lehet!

    VálaszTörlés