2010. január 11., hétfő

Savanyúkáposztás-kolbászos falatok

Öregszem. Vagy mi :-) Eleddig úgy emlékeztem, hogy én nem is szeretem a savanyú káposztát. Aztán egyik nap megláttam a zöldségesnél, és vettem belőle fél kilót - próbaképpen. Valahogy rákívánkoztam :-)

És finom! Nagyon!

Ezen felbuzdulva hozzá is láttam Bereznay Tamás receptjéhez, annál is inkább, mert a hűtőben ott szomorkodott egy adag leveles tészta is! Jött, látott és győzött a savanyú káposzta!

Gyorsan összedobható, szuper bulikaja vagy italkorcsolya!




Savanyúkáposztás-kolbászos falatok



Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • szezámmag

A savanyúkáposztát kiöblítjük, nehogy nagyon savanyú/sós legyen, majd tessék-lássék összevágjuk, ne maradjanak benne hosszú szálak.

A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, addig sütjük, míg kiengedi a színét. Hozzáadjuk a káposztát, és fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.

Langyosra hűtjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Ráhalmozunk mindegyik tésztalapra a töltelékből, félbehajtjuk. Villával összenyomkodjuk a tésztaszéleket, lekenjük tojással, tetejét meghintjük szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük.


Ötlet: Nők Lapja 48/2009.

15 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik! Kolbász+savanyú káposzta... csak jó lehet!

    VálaszTörlés
  2. Na ne! CV es a kaposzta? Tan csak nem?
    Habar a kapor utan... Es a kaposzta kaporral is finom. Mostmar csak a paradicsomos kaposzta kell jojjon es nalam a gyunolcs-hus keverek!

    VálaszTörlés
  3. ManóAnyó, olyan jó kis italkorcsolya! Sós-savanykás, lehet rá inni szépen :-)

    VálaszTörlés
  4. Edit... Öregszem :-))) De magam sem értem magam!

    Hááááááááát, egyszer ha összejövünk, veszünk egy nagy levegőt, és belevágunk. Ki-ki a maga részébe :-)))

    VálaszTörlés
  5. Hú, ez nagyon jól néz ki!! Én bevállalnám.

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon jól néz ki, szerintem kipróbálom!Én nagyon szeretm a savanyú káposztát!

    VálaszTörlés
  7. Liz, akkor ugrás neki :-)


    Ottis, ha bejön a savanyú káposzta, imádni fogjátok!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta! Én is szeretem a káposztát, kár hogy a leveles tészta nekem nem jó, még nem láttam GM-es változatot!:-)

    VálaszTörlés
  9. Hú de finom lehet,nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés
  10. Hát Viki néni (ha már egyszer öregszel :-D) Ez kiválóan összejött. Csuda jó.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem télen a káposztát! De nem igazság, mert itthon senki nem eszi meg:(( Úgyhogy megyek:))

    VálaszTörlés
  12. Andi, írtam hozzád egy ötletet! Mivel tudnád a leveles tésztát kiváltani!


    Andi/cuki :-) Néha sós tészták is mehetnek a cukrászdában :-)


    Ani :-DDD Köszi!


    Trin, összedobsz egy fél adagot. És nem adsz belőle senkinek :-) Mindenki abból akar majd enni :-DD

    VálaszTörlés
  13. Csak meg kellene próbálni azt a paradicsomos káposztát is.....

    VálaszTörlés
  14. Max, én is így látom :-)) Megfőzöd nekem? :-)


    Karulino, fini! Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.