2009. március 13., péntek

Diós szárnyas-krémleves

Maradék húsleves izgalmas hasznosítása - villámgyorsan (ez már csak egy ilyen hét, úgy látszik).

Darált dió, curry, rengeteg petrezselyem, mindez tejszínnel aláhúzva - a még mindig hideg télvégi estékre kitűnő lélekmelegítő!



Diós szárnyas-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 l (szárnyas)húsleves - lehet csalni is, 2 db kockával is működőképes
  • 5 dkg darált dió
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. keményítő
  • 1 tk. curry
  • 1 csokor petrezselyem
  • opcionálisan cérnametélt

A levest felforraljuk, beletesszük a darált diót, a finomra aprított petrezselyemzöldet, a curryport. A keményítőt előbb kevés vízzel, majd a tejszínnel és a tejföllel simára kavarjuk, s a levest ovális habverővel folyamatosan kevergetve a forró folyadékba csorgatjuk. Kiforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket - szerintem sózni már nem kell.

A cérnametéltet külön kifőzzük, és a levessel tálaljuk, de nagyon finom levesgyönggyel is - ahogy a képen is látható :-)

Az ízvilág fokozható további 5 dkg durvára vágott, előzőleg száraz serpenyőben illatosra pirított dióval.

3 megjegyzés:

  1. Ötletes, a legközelebbi húsleves rohamnál (mert a 15 literes fazekat csak színültig tudom telefőzni) kipróbálom.

    VálaszTörlés