2009. március 20., péntek

Hawaii muffin

Stahl Judit a bűnös benne, hogy rákaptam a muffinokra, a muffinsütésre. Ahogy egyre inkább beindult a főzőműsora, majdnem minden adásban készített, sőt még azelőtt a Nők Lapjában is publikált néhány receptet.

Megszállott lettem, és egyre muffinforma után sóhajtoztam. A sóhajt meghallotta az angyalkám, s pár éve szülinapomra kaptam - rögtön kettőt :-)) Szeretem ezeket a kis sütiket, némelyiket tényleg percek alatt meg lehet kavarni, nem kell hozzá pl. tojáshabot verni, pikk-pakk kész van.

Mostanában látom a blogokon sorra feltünedezni a muffinokat - cupcake álnéven :-) Ez most egy sós verzió, Zuramnak tízórai-uzsonna gyanánt, és igen pozitív visszhangja volt!


Hawaii muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg konzerv ananász
  • 2,5 dl tej
  • 0,6 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • szerecsendió, só, bors

A sonkát és az ananászt kis kockákra vágjuk.

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral.

A tojást, tejet, olajat simára keverjük, beleszórjuk a sonkát és az ananászt, végül a lisztes-sütőporos keveréket.

A formát kivajazzuk vagy kibéleljük kapszlikkal. Belekanalazzuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Ilyentet még nem csináltam! De fogok!!! :))

    VálaszTörlés
  2. Pikáns sós muffinok...Lánykérés újra?:)))
    Viki, a cupcake csak annyival különbözik, hogy ott a hab a tetején....

    VálaszTörlés
  3. Mian, muffinra fel! Fiiiiiiiiiinom nagyon!

    Trinity, köszi :-) Ezt nem tudtam :-) A habot a tetején... Jaja, amennyire húzódozott előle, olyan lelkesen tömte aztán a szájába ;-))

    VálaszTörlés