2009. március 21., szombat

Rozsos bucik

Mikor ezeket a finomságokat készítettem, igazából nem is ütemeztem elő magamnak sütést. A no liszt, no cukor hét jegyében kenyérhez nem akartam hozzáfogni, mert csak megszárad, így gondoltam, veszek Zuramnak 3-4 db zsemlét a boltban...

De nem ám! Mire bolt közelébe kerültem, üres péksüteményes polcokat láttam. Illetve láttam különféle csoda szeletelt kenyereket, folpackba csomagolt darabokat. Köszöntem szépen, inkább vettem egy zacskó teljes kiőrlésű rozslisztet, hazajöttem, és bedagasztottam Garffyka kolléganő teljes kiőrlésű lisztes buciját - sok szépet hallottam róla :-)


Várakozáson felüli végeredmény sült ki belőle, a teljes kiőrlésű rozsliszt nem nehezítette el a tésztáját, foszlós, puha, de ropogós héjú bucik perdültek elő a sütőből!

Recept itt, módosítás nélkül készítettem, hibátlan! Köszönöm :-) Zuram villantott is a kollégái előtt a trendi péksüteményével :-))

5 megjegyzés:

  1. Az illatát idáig is érzem ám!!! :)) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Én is csak az illatát éreztem :-)) És csak nyeltem a nyálam :-))

    VálaszTörlés
  3. Viki! Nagyon szépek!
    Ma akkor rosszul időzítettem???

    VálaszTörlés
  4. Akarod, hogy küldjek kukoricát térdepelni?? Felejtsd már el ezt a butaságot :-) Kutyafáját!

    VálaszTörlés
  5. Igenis, elfelejtve....:))))Most jól rámijesztettél, hallod...

    VálaszTörlés