2009. március 29., vasárnap

Sörös-köményes malachús

Azzal a határozott elgondolással parkoltam le péntek délután a kedvenc hentesem előtt, hogy csirkecombokat veszek nála, amiket sörben szerettem volna megsütni. Erre mit látok? Káprázatosan zsenge, bőrös malachúst!

Csirke elvet, malachús kér. Lelkesen meséltem közben a fiúknak, hogy sörrel akarom megsütni, sok fokhagymával, fűszerekkel. Ajánlottak valami kész pácot, hogy próbáljam ki. Szerényen mosolyogtam, és közöltem velük, hogy én annál biztos sokkal jobbat tudok :-) Na ja, gondolhatták magukban! A kiscsaj talpig sminkben, lobogó hajjal, magas sarkú cipőben, elegáns ruhában (munkából mentem) a főzőtudományával büszkélkedik :-D Csak úgy ránézésre sokan nem is hinnék!





A malac jó kezekbe került, üzenem a hentes fiúknak :-)) A bőrös felén ejtett vágásokba hagymás-fokhagymás-köményes massza került, és sütés előtt felöntöttem sörrel. Olyan illatok terjengtek a lakásban... Nyálcsordító illatok, azt hiszem, így hívják!



Sörös-köményes malachús

Hozzávalók:

  • 2 kg csontos malachús
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. köménymag
  • 2 dl sör
  • só, bors
  • bátraknak friss chili
  • 1 lime

A malachúst megmossuk, bőrét mélyen bevágjuk, nyugodtan beleszaladhat kicsikét a húsba is. Besózzuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk. Összekeverjük a 2 tk. köménymaggal, a sóval és borssal. Bátrak chilit is karikázhatnak bele, de Zuram nem bírja a csípőset.

A hagymás masszát alaposan belemasszírozzuk a húsba, jusson bőven a mélyedésekbe is! Bőrös oldalával felfelé római tálba tesszük, aláöntünk 2 dl sört. Ráfacsarjuk a lime levét, és befedjük az előzetesen min. 20 percig hideg vízben áztatott tetővel. Hideg sütőben kezdjük el sütni! Hús nagyságától függően kb. 2 óra alatt készre sütjük.

Szerecsendióval illatosított, könnyű burgonyapürével és savanyú uborkával tálaltam.

8 megjegyzés:

  1. nagyon inycsiklandó lett a malacka! A hentesek meg higgyenek, amit csak akarnak! :)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Nevessetek ki, de "talpig smink" nélkül én sem megyek még boltba sem...Meztelennek érzem magam...A szállodában,ahogy dolgozni kezdtem kötelező volt a szolíd smink-és megszoktam...

    Szóval sminkes csajok is tudnak főzni:)))))

    VálaszTörlés
  4. Hihi, majd csinálok ChefViki-s névjegykártyát, és hitetlenkedő pasiknak fogom osztogatni :-))

    Trinity, én is így vagyok vele :-) A szememet még itthonra is kifestem kicsit. Nekem is a meztelen érzet jut eszembe, érzem, ha nincs rajtam :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki a húsi !!!!!!!!!

    mesi

    VálaszTörlés
  6. Gyertek Lányok, van még belőle :-)

    Mesikém, rád különösen rádférne ilyen emberes kaja!

    VálaszTörlés
  7. Ha ezt a férjem meglátja, biztos ez lesz a hétvégi ebéd :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.