2009. március 31., kedd

Medvehagyma ajándékba

Mást sem olvasok napok óta, mint ódákat a medvehagymáról. Jótékony hatásáról, csodás zamatáról, medvehagyma-ligetekről, ahova csak odasétál az ember gyereke és arat a természet kincséből.

Kivéve, ha az ember gyereke az Alföld tenger sík vidékén lakik! S itt jönnek az önzetlen barátok, akik füle és szíve érzékeny a sóhajokra!

Pénteken értesítés várt a postaládában, hogy csomagom érkezett. Rajta volt a feladó neve a cetlin, izgatottan robogtam a postára. Max-tól kaptam csomagot: a jövőre is gondolva szárított medvehagymát kaptam, hogy ne csak szezonban élvezhessem finom ízét, aromáját.


Örömmel távoztam a postáról, s a külső szemlélő mit láthatott? Egy magában vigyorgó csaj, aki egy lapos dobozkából átlátszó tasakokba csomagolt szárított "füvet" szedeget elő, felettébb elégedetten :-))) Mondanom sem kell, a posta közvetlen tőszomszédságában a rendőrség található :-DDA második csomag Garffykától ma érkezett - a munkahelyemre, hisz javarészt úgyis ott vagyok, napközben bárki számára elérhető közelségben (a postás úgyis napközben jár). A portás néni felszólt telefonon, hogy csomagom érkezett. Voltak már róla előzetes morzsáim, hogy meglepetés vár, leszaladtam. Mikor a portás néni látta, hogy a csomagot - ismételten - vigyorogva megszaglászom, megkérdezte, ugyan mi van benne? Medvehagyma, válaszoltam, szagold csak meg, olyan, mint a fokhagyma! Friss fűszernövény. Erre ő: jaaaaaaaaaj, én meg azt hittem, a postásnak volt ilyen vad szaga :-DDA friss medvehagyma begyűjtése egy 007-es ügynököt megszégyenítő akció keretében sikerült, fényképes élménybeszámoló itt.Garffyka és Max, köszönöm szépen, hogy időt és fáradtságot nem kímélve megajándékoztatok! Recepteket tallóztam, és határozott terveim vannak kialakulóban, mihez is kezdjek a kincseimmel!


5 megjegyzés:

 1. Pénteken nagypiac:)))Muszáj kimennem!

  A rendőrséggel meg vigyázz, gyanús ez a sok fű:))))

  VálaszTörlés
 2. www.medvehagyma.net

  VálaszTörlés
 3. Felírtam papírra fehérrel, Vikitől MP5-n behajtani egy medvehagymás ölelést :-))
  Szegény postás, meggyanusítódott.

  Trinity, a rendőröket max meghívja egy medvehagymás ebédre :-)

  VálaszTörlés
 4. Így történt biza! Aztán suliban órákon át ültünk a medvehagyma-szagban :-)))

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.