2009. március 26., csütörtök

Mindent bele - hűtőtakarítás után

Kaját márpedig nem dobunk ki! Új köntösbe öltöztetjük, kreatívan álcázzuk valami egészen másnak, feldobjuk ezzel-azzal, de ki nem dobjuk! Na jó, csak legvégső esetben.

Így történt ez a vacsora is. Szédülten keringtem a hűtő és a kamra között, percekig bámultam a kínálatot, a fellelhető alapanyagokat. Egy valamit tudtam: nem akarok hideg szendvicset vacsorázni!

Végül előszedtem az összes létező maradékot, és egy "parasztreggelire" hajazó étek jött ki belőle :-) Parasztreggelit ugyan még sosem ettem, de párszor láttam a boltok mélyhűtő pultjában, és egyszer elolvastam, mit rejt a tasak. Hagyma, krumpli, szalonna, és talán üssünk rá néhány tojást volt a vezérfonal.Mindent bele vacsora

Ez volt a hűtőben/kamrában:
 • 1 fej vöröshagyma
 • 15 dkg sonka
 • kb. 3 maréknyi főtt penne
 • 2 maradék tojásfehérje
 • 4 egész tojás
 • 1 ek tejföl
 • só, bors, csipetnyi kakukkfű
A vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágtam, kevés olajon, gyenge tűzön átlátszóra pároltam. Hozzádobtam a csíkokra vágott sonkát, megpirítottam, majd a főtt pennét is átforrósítottam a hagymás-sonkás alapon.

A tojásokat a tejföllel habosra vertem, fűszereztem, végül a serpenyő tartalmára öntöttem, s a tojás szilárdulásáig sütöttem.

Azon forrón tányérra tettem, s igény szerint savanyúsággal, friss zöldséggel már ehető is volt. Én gömbölyű hónapos retket ropogtattam hozzá, Zuram csak amúgy magában villázta be :-)4 megjegyzés:

 1. Jó ötlet! Én is szeretem hasznosítani a maradékokat, de sajnos még így is nagyon sok minden kerül kidobásra. Pedig nagyon igyekszem...

  VálaszTörlés
 2. Ha kaját kell kidobni, megöl a lelkiismeret furdalás :-) Nagyon szoktam igyekezni én is. Pláne, ha kenyérről van szó!

  VálaszTörlés
 3. Ügyes vagy, Viki...
  én nem mindig tudok mindent megmenteni....
  De ezek az alapanyagok együtt-teljesen jók...Ha nem mondod, nem is tudjuk, hogy "maradékeltakarítóhadművelet" volt:))

  VálaszTörlés
 4. Két emberes háztartással azért sokkal egyszerűbb a dolog :-)) Én nem főzök egyszerre sokfélét :-))

  Egyébként pasi repetázott, nagyon ízlett neki!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.