2009. március 22., vasárnap

Ananász-gombás sertéscsíkok

Kimaradt több, mint fél doboz ananász a hawaii muffinból, ami sorsára várt a hűtőben. Bárcsak mindenkinek így teljesülne a sorsa :-)

Azt hiszem, nagyon sok évvel ezelőtt étteremben ettük ezt a fogást, ha jól rémlik, házassági évfordulót ünnepeltünk. Nagyon elégedettek voltunk vele mindketten, s meg is érkezett a felkérés, hogy meg kellene próbálni itthon is reprodukálni.

Amilyen finom, olyan egyszerű, az ízek és az állag emlékei után első próbálkozásra sikerült. Gyümölcs és hús (már megint...) de kláásszikus magyar konyhán felnőtt férfiakat láttam már belőle repetázni, amikor vendégség apropóján főztem :-)


Ananászos-gombás sertéscsíkok

Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 dkg színhús (comb, lapocka, de lehet akár csirkemell, pulykamell is)
  • 40 dkg gomba
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. ételkeményítő
  • só, bors

A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjük, szeletekre vágjuk.

A húst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, s pici vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. (a hús is és a gomba is levet ereszt!)

A főzés vége előtt a majdnem kész gombás húshoz adjuk a darabolt ananászt, a levéből is öntsünk hozzá bátran! Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük.

A keményítőt kevés hideg vízzel majd a tejszínnel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett az ételhez adjuk. Kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Ez nagggyon fini lehet!!! :))

    VálaszTörlés
  2. Finom, finom, ez Chef Vikinél a minimum ... de az a tányér, amin tálalta ... na, az már valami! :-))

    VálaszTörlés
  3. Finom, mint a csuda!

    Tányérdicséretet mindjárt átadom Zuramnak, ez mind-mind az Ő ajándéka :-))

    VálaszTörlés