2009. március 11., szerda

Gombás tojás bögrében

Finom falat percek alatt - szoktuk mondogatni, ha valami ilyen egyszerű, finom és pillanatok alatt készen van. Ez a kaja hozza az összes felsorolt paramétert, készítsük akár reggelire, akár vacsorára.

Tejszínes-kakukkfüves gomba, rajta a tojás, aminek remegős marad a közepe, s úgy ahogy van, puha kenyérrel az utolsó cseppig kitunkolható... Mennyei!



Gombás tojás bögrében

Hozzávalók 2 személyre/3 tálkával:

  • 30 dkg gomba
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • só, bors, kakukkfű

A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, s pici olajon megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, hozzáadjuk a tejszín java részét. Összeforraljuk.

A tejszínes gombát tálkákba adagoljuk, egyesével ráütjük a tojásokat, csipet sóval meghintjük, s a maradék tejszínből a tojásra is locsolunk. Forró sütőben addig sütjük, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyékony. (Vagy a mikró crisp fokozatán 750 W-on 2,5 perc - így igazán villámsebességgel készül el).

Szelet kenyér, és máris hozzáláthatunk a lakomához!

2 megjegyzés:

  1. Jegyeztem, reggelire, friss zsemlével szuper lehet!

    VálaszTörlés
  2. Igen, például :-) Ha szerettek tunkolni, mindenképp :-))

    VálaszTörlés