2009. március 9., hétfő

Almás-szalonnás lazac

Beindult a márciusi vendéglátás-vendégjárás, vasárnapi ebédre valami könnyűt szerettünk volna mindenképpen. Halra szavaztunk. Aztán a boltban szembesültünk vele, hogy a snassz mezei fagyasztott hekkfilé kb. 100 Ft-nyi összegben különbözik a lazactól... Egyértelműen a lazacra böktünk.

Egyik karácsonykor készítettem már ezt a receptet, nagyon finom lett - arról nem beszélve, hogy elkészíteni is kb. 20-30 perc! Harsány színű mexikói köretet készítettem mellé, mert ettől a borongós-szürke időjárástól teljesen kész vagyok. Tessék mondani, hol késlekedik a tavasz???







Almás-szalonnás lazac

Hozzávalók:
  • 5-6 szelet lazac steak (800 gr-os fagyasztott kiszerelésben kapható emberi áron)
  • 2 db alma
  • 5-10 dkg füstölt szalonna
  • halfűszer-keverék

Köret:
  • mexikói zöldségkeverék
  • evőkanálnyi vaj
  • mexikói fűszerkeverék

A lazacot kiolvasztjuk, felitatjuk róla a nedvességet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Kicsit állni hagyjuk. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejét megrakjuk hámozott, gerezdekre vágott almával, majd az almákat befedjük hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával. Forró sütőben a szalonna pirulásáig (kb. 15 perc) sütjük.

A fagyos zöldségkeveréket a vajon átforgatjuk, megpároljuk, fűszerkeverékkel ízesítjük, de nem sózzuk!

Szem- és ínycsiklandozó falatok!


3 megjegyzés:

  1. A tavasz eddig a sarkon várakozott, de most, hogy látta ezt a finomságot, hatalmas léptekkel közeledik :-)

    VálaszTörlés
  2. Trinity, várlak :-)

    Garffyka, remélem hogy rohamléptekkel, nyakába véve a lábát rohan Tavasztündér!

    VálaszTörlés