2009. szeptember 3., csütörtök

Csirkés-kukoricás pie

Pie. Szándékoltan nem pitére fordítva, mert abszolút félrevezető lenne.

Nálunk mit jelent a pite? Szerintem 100-ból 95 ember az almás pitét említi első körben. Vagy a tejespitét. Nem-nem! Ez angolszász vidékről származó pie: a forma alján húsos-zöldséges ragu, beborítva krumplipürével és sajttal.

Ennyi a "csel", a recept a Nők Lapja múlt heti számából származik, Bereznay Tamás tollából. Mind a kép, mind az étel ott rögtön nagyon megtetszett, talonba tettem az agyamban. Villámgyors, pofonegyszerű, ugyanakkor olyan isteni illata és íze van, hogy a munkahelyemen néhány kolléganőm nem győzött szimatolni és érdeklődni, mit eszek :-)






Csirkés-kukoricás pie

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkehús (melle vagy combfilé)
  • 30 dkg kukorica (friss vagy fagyasztott)
  • 1 db paprika (tv vagy pritamin)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • só, bors
  • kb. 80 dkg krumpliból tejjel és vajjal készített krumplipüré
  • tetejére reszelt sajt

A húst megmossuk, felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kukoricát megfőzzük - ha csöves, ha fagyasztott - kiengedjük.

A hagymát kevés olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a csirkehúst, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kiengedett kukoricát, felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk-borsozzuk, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. Ha a kukoricánk csöves, akkor 1 dl víz nélkül főzzük készre, és a csutkáról értelemszerűen vágjuk le a szemeket! Ezt csak úgy mondom :-)

Végül belekeverjük a felkockázott paprikát, és mindenféle sűrítő anyag nélkül a tejszínt. Összerottyantjuk.

Tűzálló tálba simítjuk a ragut, befedjük az előzőleg elkészített krumplipürével, tetejét meghintjük reszelt sajttal, majd forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Elkészíthető egyszemélyes tálkákban is ugyanezen technikával, nagyon gusztán lehet aztán tálalni!



15 megjegyzés:

  1. Hehe! Csirkevel, kukoricaval retegezett krumplipure csoben sutve!

    VálaszTörlés
  2. Nem-nem! Nincs rajta besamel :-)) bibibiiiiii :-)

    VálaszTörlés
  3. Akkor legyen sult krumplipure csirkes-kukoricas agyon!

    VálaszTörlés
  4. Isteni lehet... Megint egy remek ötlet, eszméletlen jól néz ki!! :-))
    Látogass meg, kérlek! :-)

    VálaszTörlés
  5. Edit, nyelvnyújtós smiley :-DD


    Yasmine, olyan illata volt... Megyek!

    Maimoni, elő egy nagy fazekat :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki,kár hogy KöBö nem szereti a kukoricát

    VálaszTörlés
  7. Legyen csirketorta. Vagy, nekem mindegy, hogy mi legyen, de nekem is jusson belőle!

    VálaszTörlés
  8. Belly, ez tényleg kár :-( Meghívlak téged, KöBö meg kap zsíros kenyeret :-))

    Szepy, éljen! Éljen! Gyere!

    VálaszTörlés
  9. ÚÚÚÚÚúú! Ez nagyon jó! Elmentve!

    VálaszTörlés
  10. Akárminek is nevezitek, ez király!!!

    VálaszTörlés
  11. Engem sem érdekel a neve! Mentettem! :))) Szuper!

    VálaszTörlés
  12. Jányok :-DD Köszi :-)))

    Osztán kipróbálni, mert tényleg király!

    VálaszTörlés
  13. Nálam tervben az úgy nevezett sepherds pie van, az darált húsos. Most hogy emlékeztttél, szerintem meg fogom csinálni.

    VálaszTörlés
  14. Max, várom a verziódat :-) Biztos nagyon izgalmas lesz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.