2009. szeptember 11., péntek

Egyből többfélét! Max kampánya a Flagmagazinban!

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy Max barátom blogján fel-feltűnnek mások konyhájából származó receptek, melyek aztán a Flagmagazin „hasábjain” jelennek meg napról napra. Receptek a „Főzz az egészségedért!” mozgalom jegyében, mely mozgalom heves indulatokat, ugyanakkor rengeteg támogatást és biztatást hozott felszínre gasztroblogger körökben. Nem is szeretném újra felszítani a vitát, célom most egy új figyelemfelkeltés.



Max, aki szerepelt már a tévében, akiről újságcikk jelent meg, akinek napi látogatottsága és állandó olvasóinak száma tiszteletre méltó, új kezdeményezésbe fogott. Tette ezt olyan felületen, melyet nem csak kifejezetten gasztroőrültek olvasnak, ezáltal jóval szélesebb kör szólítható meg!


Válság van. Egy éve halljuk ezt a két szót nap mint nap tévéből, rádióból, olvassuk az újságban. Válság, amely mindenkit érint ilyen-olyan módon. Válság, melyet nemcsak az ország, hanem ugyanúgy „kicsiben” a háztartások is megéreznek.


A mi Max-unk tehát nem ült a babérjain, hanem új mozgalmat hívott életre! Kezdeményezése a keresztségben az „Egyből többfélét!” nevet nyerte, s lényege a következő: adott egy alapanyag vagy egy egyszerű alaprecept. Ha már úgyis foglalatoskodunk vele, miért ne lehetne egyazon dologból egyből többfélét készíteni? Előételt, levest, főételt, desszertet – csak a fantáziánk szab határt!


Íme az első fecske!


Max, nagyon büszke vagyok rá, hogy a barátomnak mondhatlak :-)

17 megjegyzés:

  1. lemaradtam, de az milyen ellenséges indulatokat tud kelteni, hogy egészségesebb ha az ember maga főz, mint ha műanyag szarokat eszik?

    VálaszTörlés
  2. Lilla, többen írták, hogy aki ráér otthon főzőcskézni, az vagy nyugdíjas, vagy kismama, vagy munkanélküli.

    Mert munka és család mellett már képtelenség, hogy otthon készült étel kerüljön az asztalra...

    S mennyivel egyszerűbb a tasakból kiönteni a port..

    VálaszTörlés
  3. Ja Lilla! Igazából innen robbant ki az egész, hogy nem érnek rá főzőcskézni, s gondolhatod, hogy nem gasztrobloggerek lázadoztak a főzés ellen :-)

    VálaszTörlés
  4. Pffff.... mondjuk nekem most se munkám se gyerekem, de amikor dolgoztam akkor is belefért...
    de a Barátök köztet (tetszőleges cucc behelyettesíthető) megnézni biztos van idő....

    meggyőződésem hogy olyanok állítják ezeket, akik a világ összes házimunkáját magukra vállalják és az emberük még a koszos gatyáját sem helyezi el a szennyeskosárban.

    VálaszTörlés
  5. komolyan nem értem a lázadást. Nem kell végig ott ülni és nézni, ahogy fő az étel :D Nekem még a bk is belefér a vacsi mellé *pirulos smiley*

    VálaszTörlés
  6. jaja ez meg a másik. hogy én - megfelelő - számítógépes játék mellett is tudok főzni. és a zacskós leves is simán ki tud futni....

    VálaszTörlés
  7. Jól mondjátok :-)))

    Este BK alatt sütöttem meg a mai ebédünket, s közben még vacsiztunk is :-)

    Kifogás van dögivel!

    Valami hasonló kezdeményezés a nincsde.hu kampány is, azt hiszem!

    VálaszTörlés
  8. jaja, a szokásos sértődős témákat veti fel - mozgás, cigi, pia...

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a szép szavakat!

    De azért tök jó, hogy a válságos pillanatokból három mondat után a BK-hoz jutunk:-)
    Mert mindjárt a Barta mi?

    VálaszTörlés
  10. nem vagyok egy BK fan na... inkább szöszmötölök a konyhában. mondjuk TV-nk sincs.

    VálaszTörlés
  11. Max :-)

    Meghatározza a mindennapjainkat :-)) Csak példa, hogy arra bezzeg van idő, Bartát bámulni, arra meg nincs, hogy összeüssön egy nyamvadt túrós tésztát :-)

    VálaszTörlés
  12. Viki, Bartha Zsoltot tegnap lezártuk, vagy nem???:DDD

    VálaszTörlés
  13. En nem ismerek olyan haziasszonyt aki zacskobol foz. De mi az a bk?

    VálaszTörlés
  14. Ööö, nem kifogást akarok írni, félreértés ne essék, hiszen én sem szeretem a műcuccokat.
    De az "itthon ülő kismamának" sincs ám ideje mindig főzni! Vagyis nem is inkább az időről, inkább a lehetőségről van szó. Csak kell hozzá egy energiabomba, meg nem álló gyerek és az ember nem tud ott állni a tűzhely mellett. Ettől függetlenül természetesen szoktam főzni /nem műanyag cuccot!/, hét közben meg rendelünk normális helyről, ahol rendesen főznek, nem műanyag, dobozolt vackokat hoznak. Hétvégén meg enyém a terep! :-)))))))))

    VálaszTörlés
  15. JA!
    És a kampányhoz gratulálok! :-) Hajrá!

    VálaszTörlés
  16. Trixi, Barátok közt :-)) Azért nem ismersz ilyet, mert nem itthon élsz :-)


    Noncsi, nem is fikázásból írtam, hidd el! Sőt, nem is én írtam, hanem mások vélik úgy, hogy aki otthon van a kicsijével, annak nyilván annyi az ideje, mint a tenger. Aki dolgozik, azért nem ér rá főzni, kész is a mentség. Érdekes egy felfogás, annyi szent...
    Viszont hétvégén tiéd a terep, és igazából itt a lényeg! A szándék, a törekvés, hogy igazi kajával etesd a családodat :-)
    B. ezt fogja maga előtt látni, így nő fel :-) És ez így jó :-)

    VálaszTörlés
  17. Viki!
    Gondoltam, hogy nem fikázásból írtad, ne aggódj! :-) Igen, van egy olyan közvélekedés, hogy egy kisgyerekes anyuka ráér... Hát, nem. :-))) Bizonyos dolgokat képtelenség megcsinálni akkor, amikor a gyerek fent van és nem hiszem, hogy csak az enyémre érvényes! :-DDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.