2009. szeptember 6., vasárnap

Grillezett csirkenyárs kapros-joghurtos rizssalátával

Ancsi barátnőmékkel követtük el, a brownie előtt. Hej, de jól sikerült! Robinak mindig vannak szárnyaló ötletei, elkezdett emlegetni valami japán szószt, hogy az milyen finom lehet. Sorolni kezdte a hozzávalókat, s majdnem minden volt is itthon hozzá. Leveskocka nem volt...

Próbáljuk ki! Semmi vesztenivalónk vele! Kipróbáltuk, bevált :-) Szofi úgy ette, de úgy :-) Öröm volt nézni!
Grillezett csirkenyárs kapros-joghurtos rizssalátával

Hozzávalók:

  • tetszőleges mennyiségű csirkemell vagy combfilé (személyfüggő)
  • csirke fűszerkeverék

A kenegetős szószhoz:
  • 2 dl víz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. pálinka
  • 1 ek. cukor
  • 1 leveskocka

A rizssalátához:
  • 1 bögre rizs
  • 2-3 db alma
  • 10-15 dkg sajt
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • friss/szárított kapor

A csirkehúst felkockázzuk, bepácoljuk, majd nyársakra húzzuk, és vaslapon sütni kezdjük.

Elkészítjük a szószt: a hozzávalókat összekeverjük egy lábaskában, majd felére vagy még tovább beforraljuk. A sülő húsnyársakat ezzel a szósszal kenegessük át ecset segítségével, csodás zamatot kölcsönöz a húsnak!

A rizssaláta akár előző nap is elkészíthető. A rizst hagyományos módon megfőzzük, majd alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, így nem fog összeragadni. Kihűtjük. Az almát és a sajtot felkockázzuk, a rizshez keverjük. Nyakonöntjük a joghurttal, majd sóval, kaporral ízesítjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Remek grillköret!

7 megjegyzés:

  1. Erre a nagy munkára inni kell! Egy kis limonádét átvehetsz tőlem, ha elfogadod, a blogomon átveheted. Üdv. Mária

    VálaszTörlés
  2. Elhiszem, hogy finom volt..
    Ha jól tudom- nem oktatási célzattal-, csak mondom,rizspálinka lehet az eredetiben.Igaz? De az én kamrámban sem találok rizspálinkát:OOOO (még nem is láttam soha:DDD)
    Szóval isteni lehetett ez így fúziós remekműként is! Én bevállalok egy adagot!!!

    VálaszTörlés
  3. Mária, köszönöm! Öblítsük le a falatokat :-))

    Trin, aham szaké volt! De kinek van otthon szakéja! De igazi,50 fokos házipálinka van itthon, így aztán magyarítottunk :-)
    Nem panaszkodott senki :-D

    VálaszTörlés
  4. Naggyon kreatívnak teccik lenni! :)))
    Küldjek rizspáleszt? Nekem van itthon! :)))

    VálaszTörlés
  5. Ancsi, nem mondod :-)) Csak úgy iszogatni, vagy "fűszerként"?

    VálaszTörlés
  6. Trinity, a rizspálinka nem is olyan, amit otthon kell tartani, mert szerintem ihatatlan... Bár ennek egyes kínai étteremben lezajlott vacsoráink ellentmondanak.

    Viki, én csak a húsból kérek, mert a kaprot (sem) szeretem. Lassan mindenhova csak integetni járok...
    :DD

    VálaszTörlés
  7. Szepy, a jó házipálinka, na az igen :-) Semmit nem rontott rajta!

    A kaprot egyébként én sem szeretem! Épp csak minimális volt, nagyon enyhe mellékízzel! Bejött volna szerintem :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.