2009. január 18., vasárnap

Mogyorókrémes muffin

Még karácsonyra vettem egy üveg mogyorókrémet az aprósüteményekhez. Aztán szépen betettem a hűtőbe a maradékot, és nem használtam semmire. "Csak úgy", kanállal nálunk nem fogy. Mi következik ebből? Süteményt kell sütni!

Így bukkantam a mogyorókrémmel töltött muffin receptjére. Volt is itthon hozzá minden, szaporán megkevertem a tésztát, közben Zuram kikente a forma horpadásait :-) Együtt sütöttünk :-))

A tésztában méz is van, érdekes módon finomabb kihűlve, mint langyosan - pedig nem erre számítottam, csak az olvadozó mogyorókrémet tartottam szem előtt.





Mogyorókrémes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. méz
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • mogyorókrém

A puha margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, a tojással, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A liszttel összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a kikevert, folyékony masszához. Simára keverjük.

A muffintepsi horpadásait kikenjük margarinnal. A tésztából 1-1 evőkanálnyit teszünk a formába, majd mindegyikre teszünk 1-1 tk. mogyorókrémet, s a maradék tésztamasszát is arányosan rákanalazzuk.














Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Szia Viki!

    Nálunk is ez a kedvenc muffin.

    Én amikor kihül a muffin, a mikróba meglangyosított mogyorókrémet kenek a sütik tetejére és megszórom egy kis kókuszreszelékkel, vagy dekor cukorral.
    A gyerekek imádják rajta a színes cukorkákat.

    Pusz:
    Mesi

    VálaszTörlés
  2. Most éppen jöhetne is 1-2 :)))

    VálaszTörlés
  3. Ez a reci a legjobbkor jött, ugyanis ma a lányom feldühített, amikor kierőszakolt a boltba egy csokival töltött piskótát. itthon már rögtön azon gondolkodtam, hogy hogy készithetnék hasonlót, és erre már a megoldás is itt van -így. Köszönöm
    Ildikó

    VálaszTörlés