2009. január 28., szerda

Penne fetával és olajbogyóval

Egy villámgyors vacsora, mely a nyár ízeit hordozza minden egyes falatban! Dél-európai országban eltöltött szépemlékű, boldog nyaralások, kóborlások a zegzugos utcácskákban, a helyi konyha feltérképezése, ámuldozás az ottaniak kedvességétől, s na persze a tenger... Ujjongva kiáltottunk fel láttára, mint a gyerekek, s futottunk a habokba - dehát gyerekek is voltunk felnőtt fejjel azokban a napokban, gondtalan, vidám gyerekek :-))

A receptet újraolvasván a nyár jutott eszembe - soha jobbkor a szürke, borongós január végén!




Penne fetával és olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg feta
  • 5 dkg dióbél
  • 10 dkg magozott olajbogyó
  • bazsalikom, őrölt bors, só

A tésztának felteszünk főni egy fazék vizet. Ha lobogva forr, pici olajat és sót beletéve kifőzzük a pennét.

A diót pici serpenyőben 1-2 perc alatt szárazon illatosra pirítjuk, kihűtjük és durvára daraboljuk/törjük.

A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgépben finomra aprítjuk (illetve ennek hiányában finomra vágjuk/reszeljük). 2 ek. olajon üvegesre pároljuk. Hozzátördeljük a fetát, az apróra vágott olajbogyót s a diómorzsákat, ízesítjük bazsalikommal, őrölt borssal. Sózni nem kell, a sajt és az olajbogyó is sós! Kevergetve összemelegítjük, hogy a sajt felolvadjon, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.

A mártás akár előző nap elkészíthető, nyugodtan állhat egy napot a hűtőben!

Egy pohár könnyű, finom fehérbor, és már vehetjük is elő a fényképalbumot :-))

Forrás: Stahl Judit: Enni jó!

6 megjegyzés:

  1. Hihi, nem beszéltünk össze, mégis mindketten olaszost főztünk:)))
    Cserebere????:))

    VálaszTörlés
  2. A telepátia kérem, a telepátia :-))) Azt hiszem, ez már az akut napocska- és nyárhiány jele, nem?

    VálaszTörlés
  3. Viki, ha sikerül Max féle sült paradicsomot készíteni nyáron, annak az olaja és esetleg 1-2 paradicsom még hozzá ... tényleg nyár-ízű :-)

    VálaszTörlés
  4. Szuper! Ötlet megvéve! Miért maradtam le a paradicsomsütésről nyáron, magamnak sem tudom megmagyarázni :-o

    VálaszTörlés
  5. Látom mindenki blogol serényen. ChefViki! Ezek a "kényszerblog" kaják nagyon szuperek!!

    VálaszTörlés
  6. Drága Max, nagy jót tettél velem :-) A hajlamaim teljesen utat törnek maguknak...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.