2009. január 3., szombat

Csokis-gyömbéres kocka

Egy kocka finom sütemény hétvégére. Uzsonnára. Vasárnapi ebéd után. Vendégvárónak. Tele csokoládéval, mazsolával, és gyömbérrel illatosítva.
Amellett, hogy nagyon-nagyon finom, hűteni sem kell, s egyetlen tálban összekeverhető - háziasszony kímélő üzemmód :-)





Csokoládés-gyömbéres kocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 25 dkg étcsokoládé/tortabevonó
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt gyömbér

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé/tortabevonó
  • 1 ek. olaj

A mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük, és összekeverjük a 25 dkg-ból elvett 1 ek. liszttel, így nem süllyed a tészta aljára.

A puha margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyömbérrel, csipet sóval. Egyenként hozzáütjük a tojásokat. A csokoládét késsel (vagy késes betétű robotgéppel) durvára vágjuk, a masszába dolgozzuk. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, apránként hozzáadjuk a tésztaalaphoz, végül a lisztbe hempergetett mazsolát is a tésztába szórjuk, újabb keverés.

Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 30-35 percig (tűpróba!!) sütjük. Rácsra fordítjuk, hogy alul-felül hűlni tudjon.

Ha kihűlt, a 15 dkg csokoládét összeolvasztjuk a kevés kis olajjal (én mikróban szoktam alacsony teljesítményen), majd a tésztára simítjuk. A máz dermedése után szeletelhető, fogyasztható.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! A gyömbérrel párosított csoki-nyami:)))
    Lilian

    VálaszTörlés
  2. Csoki-gyömbér kombó, ez maga a kárhozat!!!

    VálaszTörlés
  3. Fú, ez nagyon jól hangzik és kb. ugyanilyen jól is néz ki!!!
    A szilvalekvárosodat azóta is emlegetem! :)
    B.Ú.É.K.!

    VálaszTörlés