2009. január 2., péntek

Szilveszter - képekben

Igen kérem, 2009-et írunk, mely csikorgó hideggel, hószálingózással köszöntött be.


Boldog új évet! Remélem, a lencse és társai mindenkinek meghozzák a hozzá fűzött reményeket :-)


Az óévet a barátainkkal búcsúztattuk, tőlünk mintegy 200 km-re, ezért már 31-én reggel útra keltünk, s egy éjszakát náluk töltöttünk - itt is köszönet a szíves vendéglátásért! A heje-hujára egy étteremben került sor, ahol élőzenére roptuk a táncot vacsora után.Terített asztallal vártak minket.
Betyárleves - egy gulyásleves-szerű finomság, benne sertéshús, belsőségek, gomba, zöldségek és tészta, külön tálkában kínálták hozzá a tejfölt. Nagggyon finom volt!


Hurkával! töltött sertéshús, merészen formabontó ötlet... A kolbásszal töltött verzió ezek szerint már unalmas :-) Érdekes volt, és tényleg finom! Körete párolt káposzta, és tepertős burgonyapürével töltött rétes. Hm! Megettük úgy, ahogy volt :-)S a desszert, amitől mindenki valahogy többet várt :-) Olyan fennkölten volt megfogalmazva az előzetes ajánlaton, hogy nagyon fentük rá a fogunkat.
Diókrémmel töltött alma gesztenyemártással - valahogy így írták, s ez végül is fedte a valóságot, mégis csalódás volt... Egy pici fél sült alma, benne egy kanálnyi diókrém - franciásan kicsi, elegáns méretben.Így múlt el felettünk 2008. :-)

2 megjegyzés:

 1. Nem egy könnyű ,laza menü, ami azt illeti....Erre kötelező inni is:))) Azért remélem, éjfélkor is kaptatok valamit!
  Lilian

  VálaszTörlés
 2. Eléggé bírjuk a nehéz kajákat :-) Utána az utolsó kalóriáig letáncoltuk!
  Éjfélkor is etettek minket, de azt valamiért nem fotóztam le - krumplis tökmagos pogácsa, virsli/debreceni, mustár.
  Jó muri volt :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.