2009. április 18., szombat

Házi krémsajt - medvehagymával

Ezt a "fogom a joghurtot-tejfölt és lecsepegtetem" módszert több helyen láttam már! Wise Lady-nél, a friss Nők Lapja Konyhában Dolce Vita tollából, Garffykánál és Trinitynél is, hogy csak a legközelebbieket említsem. Nem hagyott békén a gondolat.



Naná, hogy mihelyt elhatározásra jutottam, a világon sehol sem kaptam natúr joghurtot :-o Végül csak sikerült, és az eredmény minden várakozást felülmúlt! Sűrű, krémes, textúrája van, semleges íze miatt remekül variálható édes és sós irányba egyaránt!


Egy sós, szendvicskrém jellegűvel indítottam. A medvehagymámat már korábban összevágtam a robotgéppel, és egyszerűen sóval keverve betuszkoltam egy kis üvegbe. Ebből tettem a krémsajtba. Plusz egy kis fokhagymát... Valami isteni finom lett!

Házi krémsajt

Hozzávalók:
  • 2 nagy doboz natúr joghurt
  • 2 dl tejföl
  • fűszerek, ízesítők kedvünk szerint

A két doboz joghurtot és a tejfölt összekevertem. Egy nagyobb szűrőt kibéleltem konyharuhával, belezúdítottam a keveréket, megcsomóztam, egy nagyobb tál fölé akasztottam, és 24 órán át hagytam csöpögni a hűtőben. Elképesztő mennyiségű savó csöpögött le belőle!

Az így nyert friss krémsajtba 2 tk. sós medvehagymát tettem, 1 gerezd fokhagymát reszeltem hozzá és pici sóval, sok borssal ízesítettem. Másnapra tökéletesen összeértek az ízei!



4 megjegyzés:

  1. Szóval tejföl-na, ezzel is kipróbálom! Látszik, milyen krémes!!!

    VálaszTörlés
  2. Ugye, hogy ugye?:-))) Gratula. Finom lehet. Mifelénk nem kapni medvehagymát:(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon... Trinity, jöhet a sajtakció nálam is!

    Wise Lady, ajándékba kaptam egy cipősdoboznyit Garffykától :-) Jó, akinek jó :-))

    VálaszTörlés
  4. Annyit sajtoztok mostanában, hogy lassan már én is nekiállok, mert csak csöpög a nyálam! :) Van még vajon medvehagyma? Holnap kifutok az erdöbe, ha nem esik és körülnézek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.