2009. április 9., csütörtök

Töltött csirkecombok

Előre kellett dolgoznom. Valami olyasmit kellett főznöm, ami nem csak kifejezetten frissen jó, hanem ugyanolyan ízletes megmelegítve is, mintha akkor venném ki a sütőből.




Megoldás: töltött csirkecombok. Adott volt a házi májkrém, mint töltelék alap, a hentes fiúknál pedig mindig szép a csirke. Miután beazonosítottak, érdeklődve kérdezték: Helló, na, hogy sikerült a sörös malac? Megnyugtattam őket, hogy minden rendben ment vele, és nagggyon finom lett :-)

Vissza a combokhoz. Azt hiszem, hidegen-melegen egyaránt finom falat, legyen szó egy hétvégi családi ebédről vagy egy büféasztalról.

Töltött csirkecombok

Hozzávalók:

  • 8 felső csirkecomb
  • 2 zsemle/1 nagy szelet kenyér
  • 2 főtt tojás
  • 3 ek. házi májkrém (vagy 10-15 dkg friss csirkemáj)
  • 15 levél medvehagyma
  • só, bors

A csirkét megmossuk, besózzuk.

A zsemlét/kenyeret feldaraboljuk, és tejbe/vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, a májkrémet, a szálasra vágott medvehagymát, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk.

A tölteléket a keverőtálban 8 egyenlő adagra osztjuk (Garffykától tanultam!) és a csirke fellazított bőre alá tömködjük.

Tepsibe tesszük, 1-2 dl vizet aláöntünk, és fólia alatt 40-50 percig (comb nagyságától függ) pároljuk. Eztán a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk, esetünkben ez a petrezselymes krumpli volt (szintén jól melegíthető lévén).


2 megjegyzés:

  1. Szép,ropogós pipicombok!!!A rezidencián???

    VálaszTörlés
  2. Ottan bizony :-) Holnapra ütemeztem róla egy kisregényt :-) Egy szerelmetes kisregényt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.