2009. április 29., szerda

Tárkonyos nyúlragu

Az ajándéknyúl második felvonása. Ahogy keresgéltem, szinte csak a vadas elkészítésére bukkantam, de azt nem akartam. Azt lehet másfajta húsból is :-)

Így kerültem erre az oldalra . És maradtam is! A nyúl alkatrészeit száraz fehérborba merítettem két napra, sok-sok fokhagymával, citrommal és tárkonnyal, mely teljesen átjárta a rostjait.



Tárkonyos nyúlragu

Hozzávalók:

A páchoz:
5 dl száraz fehérbor
1 citrom karikára vágva
6-8 gerezd fokhagyma
tárkony (sok)

1 házinyúl hátsó combjai és gerince
3 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
1 púpos ek. ételkeményítő
só, bors, még némi tárkony


A combokat kettévágjuk, a gerincet is szétvágjuk 3-4 darabra. Tálba tesszük, felöntjük borral, belekarikázzuk a citromot, a fokhagyma gerezdeket elfelezve, és meghintjük tárkonnyal. Minimum egy napig hűtőben pácoljuk, de két nap már tényleg ideálisnak számít!

Ha letelt az 1-2 nap, elkészítjük. 3 fej vöröshagymát megtisztítunk, karikára vágunk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a nyúldarabokat, körbe-körbe megkapatjuk, és felöntjük a páclé felével (a citromot dobjuk ki belőle!) Csendes fővésben tartjuk kb. 2-2,5 órán keresztül, a vége felé megsózzuk, borsozzuk.

Ha a hús megpuhult, behabarjuk az ételt.Teljesen sima mártást terveztem, ezért kihalásztam a húsokat, és a hagymás alapot merülőmixerrel leturmixoltam. A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a pürésített hagymához, s további tárkonnyal ízesítjük. Visszapakoljuk a fazékba a húsokat és készre kiforraljuk.

Spagettivel tálaljuk. Aki tovább szeretné fokozni az élvezeteket, fogyasztás előtt még csepegtesse meg az ételt friss citrommal!

4 megjegyzés:

  1. Imádom a nyuszihúst! A kedvencem a nyuszisült párolt káposztával, ami citromsóval van savanyítva.Imááádom!!!Csak sajnos nem jutok nyuszihúshoz:(((
    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Ildikó, vajha messze lakunk egymástól? Ajánlanám sógornőmék nyulait, hisz szaporodnak, mint a nyulak!

    VálaszTörlés
  3. Én még nem ettem nyúlhusit, de pont mostanában mondogattam itthon, hogy mi lenne ha kipróbálnánk. De egyedül maradtam.

    VálaszTörlés
  4. ManóAnyó, ne mondd meg nekik, mit esznek :-) Lehet kapni alkatrészenként is nyulat, egyébként meg olyan íze és állaga van, mint a csirkemellnek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.