2009. április 17., péntek

Töltött burgonyahajók

Ideális bulikaja, grillhúsok mellé változatosan variálható köret. Vagy egy finom mártogatóval, akár hidegen is könnyű vacsora.

Elkészítése pofonegyszerű, a lehetőségek száma végtelen, csak a fantáziánk szab határt!



Töltött burgonyahajók

Hozzávalók:

  • 10 szem közepes burgonya
  • 15-20 dkg sonka
  • 2-3 ek. tejföl
  • snidling/medvehagyma
  • újhagyma
  • reszelt sajt...

A burgonyákat héjában megfőzzük, ügyelve rá, hogy ne főjön szét, ne legyen túl puha. Egyrészt szétesik, ha megpróbáljuk kivájni a belsejét, másrészt úgyis sülni fog még!

Hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk. Karalábévájóval / kiskanállal / késsel kivájjuk a belsejét, és összekeverjük a picire kockázott vagy darált sonkával, a snidlinggel (esetleg szezonban medvehagymával), újhagymával, tejföllel, és a kivájt burgonyaforgácsokkal. Sóval, borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a kivájt burgonyákba.

Tetejükre biggyeszthetünk egy csipet reszelt sajtot, és forró sütőbe dugjuk, míg a teteje szépen megpirul (kb. 15 perc).

A pácolt-vaslapos csirkecombokhoz ettük.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem is finom ez nagyon önmagában is vacsira!!! Klassz lehetett a vaslapon sült husival!!!! Ancsi mondja erre, hogy habzsi-dőzsi:))

    VálaszTörlés