2009. szeptember 4., péntek

Sajtos-kolbászos stangli

Edit barátném dobott meg tegnap egy linkkel, rajta ez a voltaképpen pofonegyszerűen összedobható, mégis roppant mutatós és istentelen finom stanglival. És akkor még nem is említettem az illatokat, melyek terjengtek sülés közben!

Zuram csak ennyit mondott teli szájjal: first class :-) És evett tovább!

Ajánlom kipróbálni egy jó kis dumaparti kísérőjeként, 1-2 pohár fehérbor társaságában, buliba partyfalatként, egészen kis harapásnyi méretben elkészítve. A siker garantált!

Itt kérek elnézést a kép milyensége miatt, a fényképezőgépem gyengélkedik, picit szanatóriumba vonult. A mesteri képek megtekintéséhez tessék IDE kattintani, érdemes!


Sajtos-kolbászos stangli

Hozzávalók 10 nagy stanglihoz:
  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta
  • ketchup
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 15-20 dkg hajszálvékonyra szeletelt kolbász
  • oregánó
  • 1 tojás

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd lisztezett munkalapon késfok vékonyságúra nyújtjuk.

Gondolatban keresztben elfelezzük, egyik felét vékonyan megkenjük ketchup-pel. Megszórjuk oregánóval.

Kirakjuk kolbászkarikákkal, megszórjuk a lereszelt sajttal.

A tészta üresen hagyott felét lekenjük vízzel, óvatosan ráhajtjuk a megpakolt felére. Kicsit lenyomkodjuk, hogy összetapadjon, illetve ne legyen levegős.

Éles késsel kb. 2 cm vastagságú csíkokra felszabdaljuk, majd saját tengelye körül tekerünk rajta párszor, hogy spirális alakzatot kapjunk. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük tojással, majd forró sütőben aranyszínűre-ropogósra sütjük.

Vigyázat, veszedelmes :-)

15 megjegyzés:

  1. Már dolgozom rajta, én is felrakom az én verziómat. Arra azért kiváncsi vagyok Edit is meg fogja csinálni?

    VálaszTörlés
  2. Persze hogy idealis dumaparti kaja, csak en hiaba dumaltam, nem kaptam semmit belole.

    VálaszTörlés
  3. Egyszerre irtunk, Max. Meg csinalom, csak varom a hetfot. De lehet, hogy az osszekuporgatott apropenzbol megis veszek levelestesztat...

    VálaszTörlés
  4. Max, az eredeti képek iszonyú inspirálóak voltak! És az íze...


    Edit, duma volt, de Köbüki kellene a teleportáláshoz, a fénypostához :-D

    VálaszTörlés
  5. Ha nem szólsz én inkább művészinek neveztem volna a fotót. Legalábbis nekem csorgott a ... amikor megláttam.

    VálaszTörlés
  6. A jó öreg levelestészta! Mindig van otthon legalább egy csomag, mert borzasztóan egyszerű és gyors vele dolgozni. Ráadásul végtelen az elkészítésének módja!

    VálaszTörlés
  7. Karulino, de kedves vagy :-) Nézd csak meg az eredeti képeket :-) Padlót fogtam tőlük!


    Szepy, ahogy mondod! Imádom! Sósan, édesen, ilyen-olyan formákra vágva. Jó fej volt, aki kitalálta :-)

    VálaszTörlés
  8. Hmm, én is nagyon szeretem, vagy inkább mi is nagyon szeretjük. A magvas változatát is! :))

    VálaszTörlés
  9. Ancsi, imádni fogod!

    Limara, ezzel most bogarat tettél a fülembe! Ez nem éééééééér :-))

    VálaszTörlés
  10. A magvas változat nálunk is gyakori. Közé csak pizzakrém, a két oldalára sok-sok mag (szezám, napraforgó, tök, fenyő stb.) Hozzá egy finom pohár bor. Holnapra is ezt terveztem vendégváráshoz.

    VálaszTörlés
  11. Arról meg nem is beszéltetek, hogy amilyen finom a levelestészta, olyan gyorsan lehet vele dolgozni! A lényeg látszik ám a képen,Viki...Jöhet egy adag:)))

    VálaszTörlés
  12. Ahhhhh, már rohanok is leveles tésztáért! :D

    VálaszTörlés
  13. Asszem holnap a székelykáposzta után megvan a "desszert":-))

    VálaszTörlés
  14. Libi, ki fogom próbálni biztos ezt a verziót :-)

    Trin, sajnos be kell érned a képpel, ez is egy igen illékony anyag :-)))

    Garffyka, aprózd fel falatnyi darabokra Manónak!

    Andi, egy igazi férfias "desszert" :-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.