2009. november 20., péntek

Sajtos-magos stangli

A nyári sajtos-kolbászos verzió sikere után imádom ezt a tekerési - formázási módot! Tök jól néz ki, pillanat alatt kész van, és még finom is!

Ez itt egy visszafogott ízvilág, itthoni alapanyagokból összetákolva. Panasz nem volt, de elégedett ropogtatás és dicsérő szavak annál inkább!

Pompás bulikaja/italkorcsolya!



Sajtos-magos stangli

Hozzávalók:


  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 tubus ömlesztett sajt (nem baj, ha ízesített!)
  • 2-3 marék napraforgó mag
  • 10-12 karika szalámi


A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Felét!! megkenjük a sajttal, meghintjük magokkal és kirakjuk a kolbászkarikákkal. A másik felét ráhajtjuk, betakargatjuk. Alaposan rányomkodjuk, hogy a két tésztafél jól összetapadjon.

Éles késsel 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat saját tengelye körül megtekerjük, spirális alakzatba.

Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket, tojással lekenjük, és nagyon forróra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.



10 megjegyzés:

  1. Oké! Szólok a futárnak :-DD

    VálaszTörlés
  2. Én meg hozok cserébe karfiolt, viszek ilyet!:)

    VálaszTörlés
  3. Milyen jól néznek ki! :))

    VálaszTörlés
  4. Szepy, megegyeztünk!


    Limara köszi :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!! Nekem még eszembe sem jutott megcsavarni, na legközelebb kipróbálom. Tökmaggal is fincsi, nálunk apa úgy szereti.

    VálaszTörlés
  6. Andi, cukiba belefér?

    Gizi, én is lestem másról :-))) Imádom ezt a formát! Tökmagot szerettem volna én is :-D, de nem kaptam!

    VálaszTörlés
  7. Tuti ez a tekerés...Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  8. Már elkezdtem a cukiba gyors ételeket rakni,lassan keresztelkedni kell át..:-))

    VálaszTörlés