2009. február 10., kedd

Currys-hagymás burgonyakrémleves

Krémlevesek közül ez az alap nálunk. Egyszer régen egy Nők Lapjában olvastam, nagyon megtetszett, kipróbáltam. A végeredmény önmagáért beszélt, Zuram ráadásul meg sem tudta határozni, milyen levest is eszik pontosan :-) Persze repetázott :-)


Az alap bármivel turbózható aztán, különféle fűszerekkel, friss zöldségekkel például, vagy dúsítható némi ropogósra pirított kenyérkockával, esetleg apró túrógombóckákkal, ne adj' isten pörcösre sütött bacon szalonnával...

Igazi melengető, krémes leves, most hogy visszajött a zimankó és jeges szél fújt egész nap (ráadásul egy csomót bicajoztam napközben!), nagyon megkívántam. Elkészítése pedig mindössze 30 röpke perc!




Currys-hagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 kisebb darab burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 mokkáskanál curry


A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel apróra vágjuk - így nem sírunk a főzés alatt. Kevés olajon párolni kezdjük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymákhoz. Átkeverjük, felöntjük vízzel/csontlével. Az egészet puhára főzzük.


Ha megpuhult, botmixerrel pépesre turmixoljuk, majd hőkiegyenlítés után a levesbe keverjük, s utána már nem tesszük vissza a tűzre, ki ne csapódjon! Sóval, borssal, s esetemben mokkáskanálnyi curry-vel ízesítjük.


Forrón, a kedvünk szerinti levesbetéttel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a krémleveseket és újabban a curry-t is...Jöhet:))
    Jó a fotód is nagyon!!!!

    VálaszTörlés
  2. 28 évig éltem boldog tudatlanságban curry-ügyben, aztán egyszercsak vettem egy üveggel, és rákaptunk :-) Csodálkoztam is magamon, hogy maradhatott ki eddig.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.