A magyar konyha egyik klasszikusának, lánykori nevén a csirkepörköltnek zöldbabbal feldobott, zöldbabbal elvarázsolt verziója. Zöldségre csak fenntartásokkal néző férfiemberek is örömmel fogyasztják, szóval hajrá!
Forrás az Ételkészítési ismeretek című enciklopédia, ott sertésbordával készült.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyxQYW_P7oyxAGY2qgL3LsmLdrW3D-LL6kGO55zbvCtsC0GMi1I0KJQDLWekjTD-GpFiqhylLuThvT7Q_yD6J2eAGoaNgD7zKLNUo29yip2KGpeXlP782fvM49SWoO3-nfhoSKuK2jzWls/s320/DSCN0488logos.jpg)
Temesvári csirke
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 6 db egész csirkecomb
- 30 dkg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 1 ek. étkezési keményítő
- só, bors, pirospaprika, babérlevél
Klasszikus csirkepörköltet készítünk babérlevél hozzáadásával.
A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük.
Ha elkészült a pörkölt, a húsokat kiemeljük, hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot. A tejfölben simára keverjük a keményítőt, hőkiegyenlítés után belekeverjük a zöldbabos alaplébe. Visszatesszük a lábasba a combokat, s összeforraljuk.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Zurad jól van tartva...Elhiszem, hogy naponta van lánykérés:D
VálaszTörlésHihi, már lassan szégyellem is :-D
VálaszTörlésAsszem, azért a Te házad népének sincs oka panaszra :-)))